1. marts 2021
17-årige Lisa Tims Michaelsen fik ligadebut for Hørsholm 79ers.
17-årige Lisa Tims Michaelsen fik ligadebut for Hørsholm 79ers.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 17-årig holbækker fik ligadebut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17-årig holbækker fik ligadebut
Lokalsport Nordvestnyt - 20. januar 2021 kl. 11:30
Af Anders Vestergaard

Til dagligt går hun i 2.g og spiller på U19-holdet på Stenhus Basketball College, men nu spiller 17-årige Lisa Tims Michaelsen fra Holbæk på øverste hylde i dansk kvindebasketball, efter hun i sidste weekend debuterede for de forsvarende mestre fra Hørsholm 79ers i hjemmekampen mod topholdet fra BK Amager i Dameligaen.

Det unge basketball-talent er tilknyttet talentudviklingsskolen under det danske basketballforbund, DBBF, på Stenhus i Holbæk og har derfor mulighed for dobbelt licens, så hun kan spille begge steder.

I forvejen træner hun basketball hver dag - nu også tre gange om ugen i Hørsholm.

- Jeg vil gerne spille på et højere niveau, så jeg kan udvikle mig. Og i forvejen kendte jeg nogle af spillerne og træneren i klubben, fortæller den 17-årige forward og centerspiller, der ikke har sit basketball-talent fra fremmede.

Hun er yngste datter af den tidligere landsholdsspiller Trine Tims og den tidligere toptræner Erik Michaelsen.

Trine Tims er blandt andet pædagogisk leder på Stenhus og college-træner, og dermed er hun også Lisas træner.

- Det har jeg været glad for. Så kan man altid diskutere tingene, og basketball fylder meget derhjemme, siger Lisa Tims Michaelsen, der i Hørsholm har den tidligere topspiller på blandt andet det Holbæk-baserede Team Sjælland, Jesper Krone, som cheftræner.

185 centimeter høje Lisa Tims Michaelsen startede med at spille basketball som syv-årig i Holbæk Basketball Klub, og som 14-årig kom hun første gang ind landsholdsvarmen.

Målet er USA

Det er siden blevet til kampe på U15- og U16-landsholdet, og nu er er hun netop blevet udtaget til det danske U18-landshold, der skal spille NM i Finland og EM i Østrig til sommer.

Og på lidt længere sigt drømmer den nyslåede ligaspiller i Hørsholm 79'ers om at komme til USA.

- Lige nu er målet at komme til USA for at spille på et collegehold, når jeg er færdig med gymnasiet i sommeren 2022. Men jeg ved endnu ikke, hvor det skal være, siger Lisa Tims.

Mens U19-holdet på Stenhus Basketball College ligger stille på grund af corona-restriktionerne, kan hun så i stedet koncentrere sig om sin nye klub i Hørsholm, der i den kommende weekend spiller på udebane mod Aabyhøj om ligaens tredjeplads efter BK Amager og BMS Herlev.

I sidste sæson spillede Hørsholm 79ers sig på førstepladsen, inden turneringen blev afbrudt i utide på grund af faren for corona-smitte.

Inden da nåede de danske mestre også at vinde pokal-titlen.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?