2. juli 2020
Inden byrådsmødet mandag aften afleverede Hossein Armandi 400 underskrifter til borgmester Thomas Lykke Pedersen.
Inden byrådsmødet mandag aften afleverede Hossein Armandi 400 underskrifter til borgmester Thomas Lykke Pedersen.
Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Underskrifter og protester hjalp ikke: Lastbiler skal køre igennem villakvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Underskrifter og protester hjalp ikke: Lastbiler skal køre igennem villakvarter

Selvom borgerne afleverede 400 underskrifter til borgmesteren, så skal den tunge trafik køre igennem Rugvænget i Kokkedal

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 30. juni 2020 kl. 20:17
Af Peter Mailand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

RUGVÆNGET Selvom 50 beboere fra villakvarteret omkring Rugvænget i Kokkedal mandag var mødt op for at aflevere 400 protest-underskrifter til borgmesteren, så hjalp det ikke. For den tunge trafik og de mange lastbiler skal i de kommende fire år køre ad Rugvænget i forbindelse med byggeriet på Kokkedal Skole.Det vedtog et flertal på det efterfølgende byrådsmøde, hvor sagen blev behandlet som det første punkt.

arrow Læs også: Beboerformand: "Det er utilgiveligt"

Det var byrådsmedlem Ergin Øzer (S) der havde bedt om at få sagen behandlet i byrådet, efter at Hossein Armandi, der er formand formand for grundejerforeningen den 9. juni fik en henvendelse fra en entreprenør, hvor han blev opmærksom på sagen.

Frygter sætningsskader

Efterfølgende har beboerne i det stille villakvarter forsøgt at råbe politikerne op for at gøre opmærksom på sagen.

Beboerne frygter blandt andet at deres boliger vil få sætningsskader som følge af at op imod 1000 lastbiler i løbet af de kommende fire år skal køre igennem det lille villa kvarter nord for Kokkedal Skole. I den forbindelse sagde Ergin Øzer på byrådsmødet:

"Rystelser og gener kan give skader på de omkringliggende huse, og der kan ske sætningsskader på boligerne som følge heraf. Men det kan ikke være rigtigt, at det skal pålægges den enkelte boligejer, at afholde de udgifter som kommer i forbindelse med det her," sagen han.

Ingen lette løsninger

Borgmester Thomas Lykke Pedersen sagde:

"Der er ingen lette løsninger i det her. For uanset hvad er der ingen der ønsker en byggeplads i deres baghave. Men der er ét hensyn der er afgørende og det er trafiksikkerheden for eleverne på Kokkedal Skole og Ullerødskolen," sagde han.

Som et plaster på såret foreslog borgmester Thomas Lykke Pedersen, at hastigsgrænsen i området skal nedsættes.

"Vi stemmer om, at lastbilerne skal køre igennem Rugvænget - dog med den tilføjelse, at der kommer hastighedsbegrænsing på højst 20 km/t. For hvis man sætter hastigheden til 20 km/t, så kommer der meget sjældent sætningsskader på boligerne," sagde han.

Vil undersøge boligerne

Samtidig foreslog Thomas Lykke Pedersen, at Fredensborg Kommune skal undersøge boligerne for sætningsskader - inden byggeriet går igang.

"Vi undersøger om det er muligt at undersøge borgernes boliger for skader, og må vi det, så tilbyder vi det. Må vi ikke, så går vi ikke," sagde borgmesteren.

Under byrådsmødet blev der også stemt om det alternative forslag som beboerne har fremlagt, hvor de foreslår at lade trafikken køre ad Holmegårdsvej og anvende skolens P-pladsen til byggeplads, mens der samtidig indrettes en kooridor til eleverne på Ullerødskolen, men der der altså ikke opbakning til.

For selvom seks byrådsmedlemmer undlod at stemme, så stemte 21 byrådsmedlemmer for at lade de tunge lastbiler køre ad Rugvænget.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?