30. maj 2020
Det er blandt andet disse plakater, der skal være med til at få farten ned.
Det er blandt andet disse plakater, der skal være med til at få farten ned.
Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye skilte langs vejene sætter fokus på farten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye skilte langs vejene sætter fokus på farten

Der er stadig bilister, som kører alt for stærkt på vejene. Derfor er kommunen med i ny kampagne

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 06. april 2020 kl. 09:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kommer nye skilte langs vejene, for Fredensborg Kommune er med i en ny kampagne, der skal få bilisterne til at sænke farten, fremgår det af en pressemeddelelse.

Mange af kommunens borgere er utrygge, fordi nogle biler kører for stærkt i deres lokalområde. Og utrygheden er desværre ikke uden grund, da for høj fart stadig er en afgørende faktor i knap halvdelen af dødsulykkerne i trafikken herhjemme.

Nordsjællands Politi målte i 2019 1.660 overtrædelser af fartgrænsen på vejene i Fredens-borg Kommune. Derfor deltager kommunen også i Rådet for Sikker Trafiks fartkampagne "Sænk farten", hvor 74 plakater bliver sat op på kommunes veje.

Plakaterne virker

Og plakaterne virker: I en ny undersøgelse svarer 63 procent af de bilister, som kørte for stærkt, da de så en Sænk Farten-plakat, at de satte hastigheden ned, da de kørte forbi plakaten. Med andre ord er plakater et effektivt middel til at sænke hastigheden.

Men plakater gør det ikke alene. Derfor arbejdes der også lige nu med flere tiltag, som skal få bilisterne til at slippe speederen, forklarer formanden for Infrastruktur- og Teknikudvalget Flemming Rømer (DF):

"Vi er i gang med flere projekter der skal øge trafiksikkerheden i kommunen. Blandt andet omkring Kirkeltevej og landområdet omkring Veksebo, Søholm, Toelt og Langerød, hvor vi arbejder på at få bilisterne til at sænke farten og gøre områderne mindre attraktive for gen-nemkørende trafik. Det sker blandt andet ved etablering af bump og vejindsnævringer," siger han.

/pm

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?