4. august 2021
Den japanske kunstner Tetsumi Kudo åbner udstillingen på Louisiana 5. juni. Herover ses værket med tidlen: 'Bur, maling, kunstig jord, plastblomster, bomuld, plast, harpiks, tråd, cigaretter, termometer, hovedpinepiller.' Foto: Lance Brewer
gallery icon

Se billedserie

Den japanske kunstner Tetsumi Kudo åbner udstillingen på Louisiana 5. juni. Herover ses værket med tidlen: 'Bur, maling, kunstig jord, plastblomster, bomuld, plast, harpiks, tråd, cigaretter, termometer, hovedpinepiller.' Foto: Lance Brewer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny udstilling på Louisiana: Kudo og kultiveringen af vores liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny udstilling på Louisiana: Kudo og kultiveringen af vores liv

Fredag den 5. juni slår museet i Humlebæk dørene op for en ny udstilling med den japanske kunstner Tetsumi Kudo

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 01. juni 2020 kl. 08:00

Tetsumi Kudo fra Japan er kunstneren, der får lov til at at fylde en del af Louisiana med en udstilling. Navnet på udstillingen er 'Cultivation' og den kan ses fra 5. juni og helt frem til 10. januar 2021.

arrow Læs også: Ny udstilling på Nivaagaards Malerisamling: Dan Vo præsenterer

"Japanske Tetsumi Kudo, der levede fra 1935 til 1990 genopdages i disse år, men han vil for mange være et nyt bekendtskab, når udstillingen 'Cultivation' åbner på Louisiana. I udstillingens laboratorie af mærkværdige vækstmiljøer kan vi studere Kudos farvestrålende og groteske bud på kultivering af liv i den situation, han kalder "den nye økologi". Kudos værker rammer samtiden med slående relevans og taler ind i nutidens miljømæssige, kulturelle og politiske dagsordner som tidlige formuleringer af det, vi i dag kalder det antropocæne," skriver Louisiana i en pressemeddelelse.

Louisianas samling tæller to markante værker - rumlige assemblager - af Tetsumi Kudo, og de danner afsæt for udstillingen, der fokuserer på kunstnerens produktion i 1960-70'erne. En periode, hvor han formulerer og billedliggør vores 'nye økologi' - en selvskabt sump af forurenet natur, teknologi og forrådnet menneskelighed og humanisme.

"Efterkrigstidens apokalyptiske erfaring af atombombens påvirkning af miljø og reproduktion er et tydeligt afsæt for Kudo. Uden sentimentalitet går han i kødet på menneskehedens teknologifascinerede selvdestruktion og det økologiske forfald. Men det er ikke uden absurditet og humor, at han tematiserer, hvordan nyt liv kan udvikle sig," skriver Louisiana.

Kudo kombinerer fundne materialer og modellerede elementer i sine særegne skulpturer. Ganske iøjnefaldende foregriber kunstneren mange af de æstetiske greb, som ses i samtidskunsten netop nu, ligesom han foregriber nutidens faible for det surreelle og groteske.

Mere end 40 værker

Udstillingens godt 40 værker er et koncentreret udvalg af Kudos forskellige kultiveringsmiljøer, hvor man typisk møder bizarre symbioser af kropsdele, planter og elektroniske komponenter. Værkerne er, med Kudos ord, 'visuelle maquetter' eller 'modeller' af vores nye økologiske situation. I spande, domer og 'forsøgshaver' finder vi vækstmiljøer med planter og isolerede lemmer - penisser, hjerter, øjne, blomster, snegle og elektronik spirer og smelter sammen i små økosystemer.

Udstillingen samler også en række af Kudos karakteristiske bure. Her finder vi ligeledes fragmenter af natur, elektronik og menneskekroppe - eller efterladte, indtørrede hamme af kropsfragmenter. Burene er kæledyrsbure, som vi kender fra hjemmet eller fra dyrehandleren. I sine små men samtidig store verdensbilleder svælger Kudo i plastic og syntetiske materialer og billedliggør ikke mindst 'den nye økologi' ved hjælp af ikke-naturlige materialer og fluorescerende farver.

Der er nye åbningstider på Louisiana: mandag til fredag fra 09.00 til 23.00 og søndag 09.00 til 18.00.

arrow Kulturstationen åbner igen
06. juni 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 16:02
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?