3. juni 2020
De nye containere rulles ud efter påske.
De nye containere rulles ud efter påske.
Foto: Fredensborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny affaldsordning rulles ud efter påske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny affaldsordning rulles ud efter påske

Den nye affaldsordning i Fredensborg Kommune starter hos etageboliger og rækkehuse

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 03. april 2020 kl. 10:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter påske er over 3.400 etage- og rækkehuse i kommunen klar til at modtage beholdere til sortering af papir, glas, metal, plast, pap og restaffald. Indførelsen af den nye affaldsordning sker etapevis.

Fredensborg Forsyning leverer de nye affaldsbeholdere i uge 16 og 17 efter påske til de boligforeninger i Kokkedal, Nivå, Fredensborg og Humlebæk, der er klar. Beholderne kan benyttes straks efter modtagelse og opstilling.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen ser frem til, at den nye affaldsordning nu kommer i gang:

"Med den ny affaldssortering kommer alle til at bidrage til øget genanvendelse af ressourcer-ne. Derved kommer Fredensborg Kommune tættere på EU-målet om 60 pct. genanvendelse i 2030. I den forbindelse vil jeg gerne takke alle grundejerforeninger og boligselskaber for det store engagement, som de allerede har lagt i, at den nye ordning kommer godt fra start," siger han i en pressemeddelese.

I første omgang bliver det muligt at sortere papir, glas, metal, plast, pap og restaffald, der hvor man bor. Mulighed for frasortering af madaffald er endnu ikke besluttet, men forventes at blive indført i kommunen på et senere tidspunkt.

Flemming Rømer, formand for Fredensborg Forsynings bestyrelse, uddyber:

"Når du har sorteret dit affald, sørger vi for - i samarbejde med Norfors - at affaldet bliver samlet ind, og at de forskellige affaldsfraktioner bliver holdt adskilt helt frem til behandlings-anlæggene. Dermed sikrer vi, at, sorteringen gør en forskel og alt ender, hvor det skal", siger Flemming Rømer og tilføjer:

"Vi har endnu ikke fastlagt, hvornår affaldsordningen indføres for enfamilieboliger, men et godt bud er slutningen af 2020".

På Fredensborg Kommunes hjemmeside kan man læse om, hvad der sker med affaldet, finde inspiration til indendørs sortering, FAQ og meget mere. Det er også muligt, at printe skilte til affaldsskuret med billeder af de forskellige affaldsfraktioner, plakater til opgangen, ligesom sorteringsvejledninger på engelsk, arabisk og tyrkisk kan hentes der.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?