13. juli 2020
Årbog 2020: 'AT VÆRE DER', er en fotobog med billeder af den lokale fotograf Stefan Kai Nielsen.
Årbog 2020: 'AT VÆRE DER', er en fotobog med billeder af den lokale fotograf Stefan Kai Nielsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny årbog sætter fokus på lokal fotograf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny årbog sætter fokus på lokal fotograf

Lokalhistorisk Forening udgiver årbog som fotobog med billeder af fotografen Stefan Kai Nielsen

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 28. maj 2020 kl. 08:23
Af Peter Mailand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Årbogen 2020 er en nyskabelse i Lokalhistorisk Forenings årbogsserie. For årbogen er i år en fotobog, der sætter fokus på fotografen Stefan Kai Nielsen, fremgår det af en pressemeddelelse.

Stefan Kai Nielsen, der i mange leverede billeder til Lokalavisen Uge-Nyt, har i sit virke som fotograf skabt et kæmpe billedarkiv med fotos i alle genrer. Ikke blot fra det nordsjællandske nærmiljø, men - uden at overdrive - også fra resten af verden. Han har som professionel fotograf fået stillet og påtaget sig mangeartede opgaver, og i de billeder, der er kommet ud af det, afsløres det altid, at Stefan Kai Nielsen har været dér og indfanget situationen, samt fået det bedste ud af de muligheder, som lys og skygge måtte byde på.

To skarpe hjørner

I år runder Stefan Kai Nielsen 70 år, og han har samtidig været fotograf de 50 af dem. Det er to skarpe hjørner, hvor det giver god mening at standse op og kigge på billeder fra stakkene. Og der er masser at se på og muligheder for at genopleve. Lokalhistorisk Forening har fundet, at dette billedunivers er så værdifuldt, at det måtte ud i bogform for at blive tilgængeligt. Derfor denne bog.

Billedmængden har været overvældende, og i udvælgelsen til bogen var det nødvendigt at snævre ind - geografisk og emnemæssigt - samt vælge fra. Det har ikke været let. Som det kan ses, er det endt med en tur fra Sletten i syd til Gl. Humlebæk i nord med afstikkere ind i landet.

På bogens 128 sider er det lykkedes at få næsten 300 billeder med, samt til slut en biografisk skitse, som kortfattet beretter om Torpen-drengen, der fik den bedst tænkelige fotografiske uddannelse og som undervejs i sit virke har givet os så mange gode billed-oplevelser.

Bogen kan købes for 150 kr. via foreningens hjemmeside samt i Humlebæk i Lind's Kaffebar eller i Fredensborg Boghandel.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?