21. september 2020
Udstillingen med Hans Scherfig forlænges i tre måneder, når Nivaagaard Malerisamling genåbner på tirsdag.
Udstillingen med Hans Scherfig forlænges i tre måneder, når Nivaagaard Malerisamling genåbner på tirsdag.
Foto: Pressefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nivaagaard åbner tirsdag med tidsbegrænsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nivaagaard åbner tirsdag med tidsbegrænsning

Der er indført timeslots og billetten skal være købt på forhånd, når malerisamlingen i Nivå genåbner genåbner på tirsdag

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 22. maj 2020 kl. 09:25
Af Peter Mailand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

GENÅBNING Billetten skal være købt på forhånd og den gælder kun i to timer. Det er blot nogle af de ændringer, der er indført når Nivaagaards Malerisamling genåbner dørene tirsdag den 26. maj.

Derudover har Nivaagaards Malerisamling afsat den første ankomsttid i hverdage kl. 11 til seniorer, mens tirsdage og torsdage indtil videre reserveres til museets årskortholdere.

Det sker for at sikre, at publikum fordeler sig hensigtsmæssigt over åbningstiden og ikke kommer forgæves, er der kun adgang til museet med forudbestilte online billetter, oplyser malerisamlingen i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Museer genåbner med benspænd

For der er indført en lang række ændringer, når museet åbner igen.

Det bliver ændret:

- Billet skal købes på forhånd pga. begrænset adgang i afgrænsede tidsrum. Det er kun muligt at besøge museet med forudbestilt billet på nivaagaard.billetexpressen.dk

- Billetten giver op til to timers adgang til museets udstillinger, butik og cafe.

- Første ankomsttid i hverdage kl. 11 er forbeholdt seniorer

- Tirsdage og torsdage er forbeholdt årskortholdere

- Der er ingen fast rute gennem udstillingerne - begrænset publikumsadgang sikrer mulighed for god afstand mellem de besøgende.

- Nem adgang til sprit-dispensere flere steder på museet. Ekstra rengøring sikrer høj hygiejnestandard på toiletter og udsatte flader.

- Butikken har åben, men pladsen er begrænset. Det er også muligt at handle på webshop: butik.nivaagaard.dk og afhente de købte varer på museet ifm. besøget.

- Betaling med kort eller mobilepay foretrækkes. Pga. coronasituationen undgås helst kontanter.

- Cafeen følger museets åbningstider og serverer lette anretninger og udvalgte drikkevarer, der kan nydes på terrassen og i parken. Færre borde indenfor end tidligere. Menuen opdateres løbende på nivaagaard.dk.

- Alle gæster bedes holde afstand og vise hensyn. Man skal blive hjemme ved sygdomstegn - af hensyn til andre besøgende vil gæster med symptomer blive bedt om at forlade museet og komme igen en anden gang.

Scherfig udstilling forlænges

Derudover er det lykkedes at forlænge den populære særudstilling 'Hans Scherfig. Myter og drømme' med yderligere tre måneder frem til 6. september, så publikum, der har glædet sig til at besøge Scherfigs jungler, savanner og mytologiske universer.

Udstillingens sidste åbningsdag var oprindelig sat til 7. juni, men takket være de mange udlåneres velvilje er det nu lykkedes at forlænge den frem til 6. september.

Og det glæder museumsdirektør Andrea Rygg Karberg.

"Vi er alle udlånere til udstillingen dybt taknemmelige over, at de vil undvære deres elskede værker endnu en tid. Det har været uendelig trist at gå fra fyldte sale med børn og voksne, der myldrede rundt og talte tapirer og fandt nye detaljer i Scherfigs fantastiske verdener, til helt stille og mørklagte rum. Nu glæder vi os til at få publikums glade samtaler og beundrende blikke tilbage. Det bliver ikke med fyldte sale, som før. Nu byder vi vores gæster velkomne i et afgrænset antal hver halve time, så vi kan være sikre på, at alle kan nyde kunsten i trygge og sikre rammer under de gældende sikkerhedsanvisninger. Vi er både spændte på, om folk tør komme - og samtidig betænkelige ved om alle, der gerne vil besøge os, kan komme til det under de nuværen-de begrænsninger. Vi har dog de bedste forudsætninger med aftenåbent i hverdagene," siger hun i en pressemeddelelse.

Også Eva Kochs banebrydende kunstværk VILLAR er det lykkedes at forlænge en sidste uge frem til 1. juni.

Åbningstiderne uændret:

Tirsdag - fredag 11-20

Weekender og helligdage 11-17

arrow Nu åbner museerne - se her hvornår
22. maj 2020 kl. 12:37 Opdateret: kl. 12:26
arrow Danmarks Borgcenter åbner igen
22. maj 2020 kl. 12:01 Opdateret: kl. 12:01
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?