16. juli 2020
Søndag blev Mogens Mortensen modtaget af venner og bekendte, da han cyklede over målstregen i Fredensborg. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Søndag blev Mogens Mortensen modtaget af venner og bekendte, da han cyklede over målstregen i Fredensborg. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mogens er kommet hjem: Det var ligesom at køre ind i Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mogens er kommet hjem: Det var ligesom at køre ind i Paris

Efter 20 dage og 1200 kilometer på cyklen, kom Mogens Mortensen søndag hjem til Fredensborg igen

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 29. juni 2020 kl. 16:50
Af Peter Mailand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DANMARK RUNDT Det var en træt, men lettet Mogens Mortensen, der søndag nåede hjem til Fredensborg. For efter 20 dage og 1200 kilometer på cyklen kunne kan var han hjemme igen. I Fredensborg stod en velkomstkommité på omkring 20 personer, der ventede med flag, vin og champagne foran hjemmet på Brønshulevej.

"Jeg blev vinket i mål af folk der stod med dannebrogsflag på de sidste 20 meter, inden jeg kørte over målstregen. Så det var ligesom at køre ind i Paris," siger han med et smil.

Men selvom Mogens Mortensen kørt 1200 kilometer, så er han ikke færdig med at køre på cykel. Tværtimod.

Savner det allerede

"Jeg savner det allerede og skal også lige ud og trille en tur i dag," siger han og griner.

Det lå ellers ikke i kortene, at den Mogens Mortensen, skulle cykle Danmark Rundt. For inden turen havde 53-årige motionist ikke siddet på en cykel i 35 år.

Men da Mogens Mortensen er selvstændig og arbejder i luftfartsindustrien, har han været hårdt ramt af coronapandemien, siden Mette Frederiksen lukkede landet ned 11. marts. Derfor satte han projektet med at cykle landet rundt i søen.

Inspiration for andre

"Mit egentlige formål med turen har jo været at inspirere andre, for hvis jeg kan gøre det, så kan andre også," siger han.

Derfor cyklede han en tur på 200 kilometer over fem dage, som opvarmning. Alligevel kunne de mange kilometer mærkes i benene allerede efter få dage.

"Efter de første dage var mine ben som mursten, men siden er de blevet bedre og bedre for hver dag der er gået," siger han.

Faktisk blev benene, så gode undervejs, at han i alt skar syv dage af turen, fortæller han.

"Inden den sidste overnatning i Bjæverskov overvejede jeg, at køre direkte til Fredensborg. Det havde så været 70 kilometer oveni turen, så den etape ville blive på 150 kilometer. Men så tænkte jeg at jeg ville slappe af og tage det med ro, og så køre den sidste etape søndag," siger han.

"Men jeg endte faktisk med, at køre 20 kilometer længere på den sidste etape, så den endte på 90 kilometer, fordi jeg kørte ind over København, istedet for at dreje af mod Fredensborg. Så god var formen," siger han.

Formen blev bedre og bedre

"De sidste to uger har har jeg kørt på den store klinge hele vejen fordi formen var til det. Men man skal have benene til at kunne gøre det," siger han.

Men sådan var det ikke i starten. Tværtimod. Men så handler det om at finde det positive, fortæller Mogens Mortensen.

"Jeg havde to dage på Østkysten, i Jylland hvor det hele stod stille, og der forsøgte jeg at tænke positivt, for at holde mig oppe," siger han.

Også etapernes længde skulle der tages højde for på en ny tur.

"Hvis jeg skulle køre turen igen, ville jeg tage det med ro den første og og så ville etaperne blive længere og længere mod slutningen i takt med at formen og benene bliver bedre," siger han.

Overvejer en ny tur

Nu er drømmen en gå tur i Spanien, hvor han har en lejlighed, eller en Ø-tur i Danmark.

"Næste år kunne jeg godt tænke mig at køre rundt til de forskellige øer som jeg endnu ikke har været på og så køre øerne rundt," siger han.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?