25. oktober 2020
Kirsten Nielsen blev 87 år. Privatfoto
Kirsten Nielsen blev 87 år. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord for Kirsten Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord for Kirsten Nielsen

Kirsten Nielsen døde den 4. september. Hun blev 87 år

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 22. september 2020 kl. 08:00
Af Bent Kauffmann, Røde Kors i Hillerød

Kirsten Nielsen, mangeårig sygeplejerske og plejehjemsleder, og aktiv i Fredensborg-Humlebæk Røde Kors, sov stille ind den 4.9.

Et 87-årigt langt og aktivt liv blev slukket, da Kirsten Nielsen bukkede under for en relativ hurtigt spredt cancer. Kirsten Nielsen, uddannet sygeplejerske, startede sin sygeplejerske karriere på Esbønderup Sygehus og senere Nødebogård, blev som relativ ung, leder af Birkerød Alderdomshjem.

I den periode fik hun, sammen med overlærer Jens Thomsen fra Bistrup Skole, engageret 13-16 årige skolelever til at starte det der blev til grupper af Pensionisthjælpere under Ungdommens Røde Kors. Ideen var, at unge og ældre både kunne lære af hinanden, men også have glæde af hinanden, og at de unge kunne tilbyde gåture i nærmiljøet, som de ældre kendte.

Ideen har senere spredt sig som begrebet Besøgsvenner, nu dog primært er en aktivitet for voksne. Da Ungdommens Røde Kors startede med at invitere socialt dårligt stillede børn og handicappede børn på ferielejre om sommeren, var Kirsten Nielsen med til fordelingen af pladser på disse lejre, og deltog selv som hjælper og sygeplejerske på lejrene i flere år.

Sit erhvervsliv sluttede Kirsten Nielsen som sundhedsplejerske på F.L.Schmidt´s Maskinfabrik i Valby, mens Røde Kors engagementet fortsatte i Fredensborg-Humlebæk Røde Kors afdelings bestyrelse ind til for fire år siden.

De sidste fire år levede Kirsten Nielsen med sin mand Michael i England, men da denne døde i marts i år, flyttede hun hjem i nærheden af sine to børn, der begge bor i Vendsyssel. Hun blev 9.9. bisat på Lyngså Kirkegård, ved samme gravsted som hendes mand.

Æret være Kirstens engagerede liv til minde.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?