24. januar 2021
Sognepræst Charlotte Ellermann tabte kampen til kræften.
Sognepræst Charlotte Ellermann tabte kampen til kræften.
Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord: Charlotte nåede ned til bagerste række i kirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord: Charlotte nåede ned til bagerste række i kirken

I anlednig af sognepræst Charlotte Ellermanns død har vi modtaget disse mindeord fra Humlebæk Menighedsråd og Sognepræst Hans Henrik Ross

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 01. august 2020 kl. 07:00

Sognepræst i Humlebæk, Charlotte Ellermann, har tabt kampen mod kræften. Tirsdag 29. juli sov hun stille ind omgivet af sin kære mand og deres tre børn.

Da Charlotte i 2008 kom til Humlebæk Sogn, blev alle smittet af hendes gåpåmod, engagement og gode humør. I løbet af kort tid fik hun sammen med sin kollega, Hans Henrik Ross, sat gang i mange nye projekter.

Her kan nævnes studiekredse, filmklub, regatta på kirkesøen, stående sang i kirken, fornyelse af kirkebladet, plantning af en abildgård i præsteboligens baghave, hvor sognebørnene kunne komme og plukke et æble, samt flagskibet Byens Dag, hvor kirken blev synliggjort på en helt ny måde.

Charlotte var en fantastisk prædikant, med prædikener i et nutidigt og tilgængeligt sprog, hvor det egentlige budskab aldrig blev tabt, men nåede ned til bageste række i kirken.

Charlotte havde en utrættelig energi både for at fastholde, men også udvikle kirken. I de sidste år nåede hun at skrive to bøger. Den første "Prædikensamling" indeholder en række af Charlottes egne prædikener og kan med stor fornøjelse læses af alle, mens den anden, som hun netop nåede at færdiggøre, "Eksistentiel homiletik" nok mest henvender sig til præster som inspirationsbog.

Menighedsrådet har altid oplevet Charlotte som et helstøbt og helt igennem godt menneske, god til at se problemstillinger fra forskellige vinkler, og inddrog sin teologiske baggrund i en nutidig sammenhæng til gavn for sognet.

Hans Henrik Ross tilføjer: "Charlotte og jeg fik ret hurtigt etableret et godt og tillidsfuldt kollegaskab. Vi lavede det meste sammen, og det vil altid være til fortsat inspiration. Hun blev også en meget god og fortrolig ven, som jeg vil mindes med varme".

Charlotte mødte alle med sin store empati, og ingen hun talte med, var i tvivl om hendes interesse og engagement i det menneske, hun talte med.

Det er med stor sorg, Humlebæk tager afsked med Charlotte, et værdsat og elsket menneske.

Ære være hendes minde

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?