28. september 2020
På grund af corona vil Louisianas kunstformidlere nu rykke ud på skolerne. Arkivfoto.
På grund af corona vil Louisianas kunstformidlere nu rykke ud på skolerne. Arkivfoto.
Foto: Bjarke Ørsted
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Louisiana vil besøge skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Louisiana vil besøge skoler

På grund af corona søsætter Louisiana nu et nyt projekt der giver skolerne mulighed for at få besøg af museet i Humlebæk - helt gratis

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 06. august 2020 kl. 08:07
Af Peter Mailand

Når eleverne ikke kan komme på Louisiana på grund af coronapandemien, så må Louisiana rykke ud til eleverne. Det er tankegangen bag et nyt projekt, hvor museet i Humlebæk tilbyder at besøge skolerne for at sætte kunst og den kunstneriske proces på skoleskemaet.

Med projektet, der bærer titlen 'Skab det nye sammen', tager Louisiana ud på skolerne for at imødekomme den Covid-19 skabte situation, som gør det svært for skolerne at komme til Louisiana. Men projektet kommer også de skoler på Sjælland til gode, der er geografisk afskåret fra at besøge Louisiana af transportmæssige årsager, fremgår det af en pressemeddelelse.

Projektet, der er gratis, er støttet af Augustinus Fonden og henvender sig til elever i 5. og 6. klasse.

Vifte af workshops

Ideen er, at Louisiana besøger skolerne med en vifte af fem workshops - fire til eleverne og én til lærerne og Louisianas kunstformidlere udvikler sammen med eleverne desuden en række åbne workshops for skolens øvrige elever.

"Med projektet vil Louisiana sammen med udvalgte skoler sætte kunst og den kunstneriske proces på skemaet på tværs af fag. Det sker for at styrke kreativ tænkning og pege på den vigtige krydsbestøvning, der kan ske mellem fagene. Samtidig ønsker vi at vise, hvordan kunsten kan danne rammen for nye læringsformer og fællesskaber på skolen," oplyser museet i meddelelsen.

For at få besøg af Louisiana skal man søge inden 1. september og man kan læse mere om projektet på kunstportalen-skole.louisiana.dk.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?