6. august 2020
Ny kampagne skal få folk til at lade bilen stå, når de har drukket. Pressefoto
Ny kampagne skal få folk til at lade bilen stå, når de har drukket. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen sætter ind mod spritkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen sætter ind mod spritkørsel

Hver sommer sætter alt for mange sig ind i bilen, selvom de har drukket. Ny kampagne skal afhælpe problemet

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 06. juli 2020 kl. 07:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver femte dødsulykke i trafikken skyldes alkohol. Derfor er Fredensborg Kommune med i ny kampagne, der skal hjælpe bilisterne med at lade bilen stå, hvis de har drukket alkohol.

Med sommeren følger nemlig også tusindvis af dejlige grillmiddage, strandture og havefester. Og ofte får sommerhyggen følgeskab af kolde øl, velsmagende drinks eller et par gode flasker vin. Og så duer det ikke at køre bil bagefter:

"Hver femte dødsulykke i trafikken skyldes alkohol. Det er de barske realiter, og derfor er det vigtigt, at vi hjælper hinanden med at huske på, at vi ikke skal køre bil, hvis vi har drukket alkohol. På den måde kan vi fortsætte med at passe godt på hinanden - også nu hvor vi igen kan være sammen i de hyggelige sommeraftener", siger Flemming Rømer, der er formand for Infrastruktur- og Teknikudvalget.

Sidste sommer sigtede politiet 62 personer alene i Nordsjællands politikreds for spritkørsel hen over sommeren.

For mange tager chancen

Hver 5. dødsulykke i trafikken skyldes alkohol. Derfor sætter politiet også denne sommer ind med kontrol, og samtidig gennemfører Fredensborg Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden kampagnen "Der er mange måder at stoppe spritkørsel på. Hvad er din?".

"Alt for mange bilister tager chancen og kører, selv om de er i tvivl om deres promille. Det er hamrende farligt, og det er derfor vigtigt, at omgivelserne også hjælper med til at forhindre, at det sker. Så før du serverer vin, øl eller drinks for dine gæster, så spørg dem lige, hvordan de kommer hjem. Det tvinger dem til at tage stilling til, om de skal drikke eller køre", siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Inden for det seneste år har fem procent af kvinderne og 11 procent af mændene kørt bil, selv om de var i tvivl om deres promille. Det viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden blandt 4.519 personer.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?