11. august 2020
Joachim Clausen fejres med en reception på KulturStationen i Humlebæk lørdag den 18. juli. Pressefoto.
gallery icon

Se billedserie

Joachim Clausen fejres med en reception på KulturStationen i Humlebæk lørdag den 18. juli. Pressefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Generationsskifte i musikteatergruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Generationsskifte i musikteatergruppe

Efter 45 år i Ragnarock har Joachim Clausen valgt at gå på pension og overdrager stafetten til Sarah Eckhardt-Læssøe, der bliver ny leder

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 10. juli 2020 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Joachim Clausen grundlagde Musikteatergruppen Ragnarock i 1975, og har som leder udviklet foreningen til i dag at rumme et voksenhold og ti børnehold indenfor nycirkus og teater.

Ragnarock blev stiftet af nogle unge mennesker, der ønskede at lave en anderledes form for teater, hvor deltagernes egne ideer og improvisationer var udgangspunkt for forestillingerne. En af disse unge var Joachim Clausen, der stopper som leder.

Han overdrager posten til Sarah Eckhardt-Læssøe, der er et kendt ansigt i foreningen. Hun har siden 2015 undervist børnehold og ungdomsholdet i Ragnarock, og desuden arbejdet som sekretær og bestyrelsesmedlem i foreningen. I 2019 tog Sarah Eckhardt-Læssøe opgaven på sig som instruktør for det internationale projekt, med genopsætningen af Vølven, som fra 12.-18 juli turnerer i store dele af landet.

Reception og teater

"Jeg glæder mig til at fortsætte udviklingen af den forening som jeg selv holder så kært, og som inspirerer mig dagligt. Jeg har siden barnsben mærket effekten af, hvad det gør ved mennesker at lave teater, og kan se hvor stor betydning det har haft for hele familier i kommunen. I dag kan jeg i kraft af min uddannelse få en kreativ legeplads hvor jeg kan bruge mine fag på mange måder, og det er jo på mange måder mit drømmejob jeg tiltræder," siger hun i en pressemeddelelse.

Sarah Eckhardt-Læssøe er selv gammel Ragnarocker, og deltog på både børne- og ungdomshold i løbet af hendes opvækst i Humlebæk. Hun har siden da taget en uddannelse i fysisk teater fra The Commedia School og har er Bachelor i Kommunikation og Kultur- og Sprogmødestudier fra RUC. Ved siden af sit underviser- og lederjob er hun skuespiller og optræder med egne produktioner af børne- og ungdomsteater med blandt andet BørneKulturpiloterne og teatergruppen Lokus.

Joachim Clausen fejres med en reception på KulturStationen i Humlebæk lørdag den 18. juli kl. 15.30-17.30.

Inden receptionen vil Ragnarock fremvise en genopsætning af forestillingen "Vølven", som har eksisteret i Ragnarock siden 1990'erne.

/pm

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?