25. oktober 2020
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at Fredensborg Kommune opfylder minimumsnormeringerne i både vuggestue og børnehave. Pressefoto.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at Fredensborg Kommune opfylder minimumsnormeringerne i både vuggestue og børnehave. Pressefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredensborg Kommune opfylder minimums-normeringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredensborg Kommune opfylder minimums-normeringer

Fredensborg Kommune opfylder minimums-normeringer i både vuggestue og børnehaver, viser nye tal

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 24. september 2020 kl. 13:40
Af Peter Mailand

I foråret nedsatte Børne- og Skoleudvalget en tværgående arbejdsgruppe med repræsentanter fra forældre, faglige organisationer og medarbejdere, der sammen belyste forskellen mellem normeringerne opgjort efter Danmarks Statistiks metode og den reelle normering som forældrene rent faktisk oplever i institutionerne.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at Fredensborg Kommune opfylder minimums-normeringer i både vuggestue og børnehaver.

Med en normering på 2,9 barn pr. voksen i vuggestuerne har Fredensborg Kommune - sammen med Frederikssund Kommune, den bedste normering i Nordsjælland.

I børnehaverne ligger Fredensborg Kommune med en normering på 5,9 børn pr. voksen - og dermed i den bedste fjerdedel i Nordsjælland ifølge tallene fra Danmarks Statistik.

Værdifuldt arbejde

Og de nye tal glæder formand for Børne- og skoleudvalget, Per Frost Henriksen (S).

"Det var et grundigt og værdifuldt arbejde arbejdsgruppen udførte, og som pegede på den oplevede normering i vuggestuen og børnehaven. Tallene fra arbejdsgruppen pegede på en reel normering i vuggestuen på 4,6 barn pr. voksen og i børnehaven på 9,4 børn pr. voksen," siger han og fortsætter:

"Det er glædeligt, at de senere års politiske prioritering af børneområdet nu igen afspejles i de officielle statistikker - efter et dyk i normeringerne i 2018-statistikken. Statistikken viser, at vi ligger rigtig pænt målt på normeringer. Samtidig arbejder vi med en rigtig høj faglighed i vores institutioner, så stor ros til vores pædagoger og medhjælpere i institutionerne. Vi vil imidlertid gerne endnu mere og derfor har vi også givet området et betydeligt ekstra løft i både 2020- og 2021-budgetterne," siger Per Frost Henriksen i en pressemeddelelse.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?