4. juni 2020
Efter Uge-Nyt er gået ind i sagen, ændrer Fredensborg Kommune nu praksis, så ældre borgere må komme ud af plejehjemmene. Foto: Allan Nørregaard
Efter Uge-Nyt er gået ind i sagen, ændrer Fredensborg Kommune nu praksis, så ældre borgere må komme ud af plejehjemmene. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredensborg Kommune: "Vi ændrer praksis"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredensborg Kommune: "Vi ændrer praksis"

Nu må borgere på plejehjem alligevel godt komme med på en gåtur - men skal efter- følgende gå i frivillig i isolation i 48 timer

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 20. maj 2020 kl. 09:00
Af Peter Mailand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Finn Nyholm får alligevel lov til at gå en tur med sin demente kone Anne-Lise, der bor på Benediktehjemmet i Fredensborg.

For efter Uge-Nyt er gået ind i sagen, ændrer Fredensborg Kommune nu praksis med øjeblikkelig virkning. Det fortæller formanden for Social og sundhedsudvalget, Hans Nissen.

"Vi ændrer praksis, så det nu bliver muligt for de ældre, at komme med på en gåtur," siger han og tilføjer:

"Men det bliver den enkelte plejehjemsleder, som fra gang til gang skal afgøre, om det er forsvarligt og hvordan det skal foregå," siger han.

Hans Nissen er meget enig med Nis Peter Nissen.

"Vi har haft lidt for meget fokus på, at sygdommen ikke må komme ind på plejecentrene, men jeg er meget enig med Nis Peter Nissens kritik, og nogle gange er det godt, at der kommer nogen udefra som kan se det hele lidt udefra," siger han.

Dialog - ingen tvang

"Vi kan ikke tvinge folk, men det vil blive sådan, at man igennem dialog vil spørge den enkelte, om det ikke vil være en god idé at komme i frivillig isolation i 48 timer efterfølgende," siger han.

"Vil de ikke det, så må vi jo spørge Patientientsikkerhedsstyrelsen om de vil tage sagen op," siger han til Uge-Nyt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?