8. maj 2021
Bokseformand i Karlebo, Søren Rommelhoff - her i 'clinch' med borgmester Thomas Lykke Pedersen ved en tidligere lejlighed - mener at en rigtig boksering gør en kæmpe forskel for bokserne. Arkivfoto
Bokseformand i Karlebo, Søren Rommelhoff - her i 'clinch' med borgmester Thomas Lykke Pedersen ved en tidligere lejlighed - mener at en rigtig boksering gør en kæmpe forskel for bokserne. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ring der gør en kæmpe forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ring der gør en kæmpe forskel

Karlebo Bokseklub får nu opfyldt drømmen om en egen rigtig boksering

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 14. februar 2020 kl. 10:15
Af Fred Jacobsen

Det gør en kæmpe forskel for en bokser at skulle gå de der trin op i en rigtig boksering, der er hævet 90 meter over gulvet.

arrow Læs også: Boksning uden kropskontakt: Ny mulighed for parkinsonramte

"Man ranker ryggen. Det giver følelsen af noget rigtigt, selvværd og selvtillid," siger Søren Rommelhoff, formand for Karlebo Bokseklub.

Derfor gør det også en stor forskel for Karlebo Bokseklub, at klubben meget snart kan tilbyde sine medlemmer en rigtig boksering.

"Det er jo nok det tætteste vi kommer på at få vores eget," siger Søren Rommelhoff til Uge-Nyt med henvisning til, at foreningen i mange år har kæmpet for at få egne lokaler.

FAKTA  • Foreningspuljen er resultatet af en aftale, som Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre og Socialdemokratiet står bag.
  • Puljen er på 70 millioner kr. årligt, som foreningslivets hovedorganisationer skal uddele til deres lokalforeninger.
  • DIF og DGI's foreningspulje uddelte i 2019 i alt 47 millioner kroner til 1464 idrætsforeninger i 95 ud af landets 98 kommuner.
  • Næste ansøgningsrunde er 1. marts
Øger kvaliteten

Nu bliver drømmen om en egen boksering virkelighed, når den snart lander i Nivåhøjhallen, hvor bokseklubben holder til - og hvor bokserne nu træner i en ring på gulvniveau, som skal stilles op og pilles ned hver eneste gang.

100.000 for en boksering

Sådan en rigtig boksering, der ifølge Søren Rommelhoff øger kvaliteten af det, Karlebo Bokseklub kan tilbyde sine medlemmer, koster 100.000 kr.

Pengene til ringen er kommet fra Danmarks Idræts Forbunds (DIF) og Danske Gymnastik- og Idrætsforeningers (DGI) foreningspulje. Her har Kalebo Bokseklub søgt - og fået bevilget - 100.000 kr. til bokseringen.

Penge til fem foreninger

Bokselubben er ikke den eneste forening i Fredensborg Kommune, der har fået glæde af puljen.
I alt er der blevet uddelt 185.000 kr. til fem af kommunens foreninger. Ud over Kalebo Bokseklub er der således gået 28.000 kr. til Fredensborg Golfklub, 27.500 kr. til Nordsjællands Karate Akademi samt 15.000 kr. til henholdsvis Karlebo Frisbee-Golf Klub og Nivå Kokkedal Badmintonklub hver 15.000 kr.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?