24. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brødsnedkeren, Thomas Jørgensen, hædret med kanonskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brødsnedkeren, Thomas Jørgensen, hædret med kanonskud
Opdateret 04. juni 2020 kl. 13:57
Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 29. oktober 2014 kl. 13:45
Af Af Claus Beyer

På en skøn solskinsdag blev den nye indstiftede pris som Årets Æreskanoner overrakt til Brødsnedker og bagermester Thomas Jørgensen af Humlebæk Havns Kanonerer. Der blev saluteret tre gange - Det Danske Løsen- og en ekstra stor salut til ære for Æreskanoneren 2014. Der var et stort opbud af gæster på havnen der overværede overrækkelse og saluteringen.

Kriterierne for udnævnelse til årets æreskanoner er:

Til en person eller virksomhed der med sit virke i lokalområdet har medvirket til at støtte, skabe interesse og fællesskab i Humlebæk og som har støttet de kulturelle aktiviteter omkring Humlebæk Havn.

Kanoner Morten Gronemann begrundede udnævnelsen af Thomas Jørgensen:

Brødsnedkeren i Humlebæk har gjort Humlebæk ære langt ud over lokalområdets grænser... Kunderne i butikken kommer fra et meget stort opland. Der bliver kørt langt for at få del i den kvalitet, inspiration og oplevelse som det er, at komme i forretningen. Forretningen er et mødested for alle Humlebækkere.

Thomas har gennem årene været en god støtte for lokalområdets kulturelle aktiviteter. Han har med sin positive indstilling og sine produkter støttet både Humlebæk Havns Støtteforening og Kanonererne under vores kulturarrangementer. Lige fra det store arrangement Kanondage i 2005 op til i dag.

Vi glade for at kunne udnævne dig Thomas til æreskanoner 2014. - Hvem ved om du en dag også for lov til at skyde kanonen af.

Thomas modtog en Statuette med en original kanonkugle fra ca. 1810, en kanoner guldmedalje og et diplom.

Thomas Jørgensen takkede for den ærefulde udnævnelse, og han understregede, at han kommer meget på Havnen og nyder det dejlige naturlige miljø på havnen. Æreskanoneren lægger vægt den indsats som både havnens Støtteforening og Kanonererne gør for at støtte og bibeholde miljøet omkring havnen og udbrede kendskabet til havnens historie, med de mange kulturelle aktiviteter og festligheder der bliver afholdt på havnen, som han og hans familie deltog i og satte stor pris på.

Wienerbrød til det svenske kongehus

Ved den efterfølgende frokost på Bakkehuset fortalte Thomas, at den svenske kronprinsesse Victoria på et besøg på Fredensborg for en del år siden, havde smagt Brødsnedkerens brød og wienerbrød. Det har medført at hvert år siden, har kronprinsesse Victorie på hendes fødselsdag den14. juli bedt om at få transporteret wienerbrød fra Humlebæk til Øland, hvor fødselsdagen hvert år bliver fejret. Ofte har Thomas og hustruen Hanne selv bragt brødet til Øland, og i den forbindelse hilst på den svenske kongefamilie flere gange og deltaget i fødselsdagsarrangementet.
Jo, Æreskanoneren gør Humlebæk ære, også ud over landets grænser.
Stemmer du til kommunalvalget i år?