29. oktober 2020
Borgmester Thomas Lykke Pedersen har klaget over langsom sagsbehandling af klagesagen, og derfor bliver klagesagen nu hastebehandlet. Arkivfoto.
Borgmester Thomas Lykke Pedersen har klaget over langsom sagsbehandling af klagesagen, og derfor bliver klagesagen nu hastebehandlet. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arnoldi-sag hastebehandles efter klage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arnoldi-sag hastebehandles efter klage

Borgmester Thomas Lykke Pedersen har klaget over langsom sagsbehandling, så nu bliver Arnoldi-sagen hastebehandlet

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 30. september 2020 kl. 06:30
Af Peter Mailand

"Kan det være rigtigt, at vi skal vente i 10 måneder på en afgørelse på vores klage?" Sådan skriver borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) i et brev til direktøren for Nævnenes Hus, Christian Lützen.

For borgmesteren frygter, at den langsommelige sagsbehandling kan spænde ben for projektet med at få sat mindesmærket af Per Arnoldi 'Oktober 43', op på Peder Mads Strand syd for Sletten havn.

Fredensborg Kommune søgte i maj om tilladelse til at opstille mindesmærket på Peder Mads Strand, på et areal som Kommunen selv ejer. Men det blev afvist af Kystdirektoratet, da arealet ligger i kystbeskyttelseslinjen. Efterfølgende har Fredensborg Kommune klaget over afgørelsen, men tiden er knap.

For selvom Fredensborg Kommune har rejst mere end to millioner kroner i fondsmidler til projektet, så udløber muligheden for at bringe dem i spil, hvis der ikke snart gives grønt lys til projektet. Og med udsigt til at klagesagen først ville blive behandlet i marts næste år, ville det være for sent.

Derfor har borgmester Thomas Lykke Pedersen rykket for at få klagesagen hastebehandlet. I et brev til direktøren for Nævnenes Hus, Christian Lützen, dateret den 7. september, skriver borgmesteren:

Støtte udløber

"Fredensborg Kommune har på nuværende tidspunkt fundraiset samtlige over 2 mio. kr. i fondsstøtte til kunstværket, så vi venter kun på en afgørelse om placering. Hvis en afgørelse først falder i marts, vil de fondsmidler, Fredensborg Kommune har søgt og fået bevilget, være udløbet, og planerne for en realisering af et nationalt mindesmærke for redningen af de danske jøder være længere væk, end da projektet indledtes i sommeren 2019. Det er vigtigt for Fredensborg Kommune at få en afklaring i 2020, da dette er 75-året for Danmarks befrielse," skriver han.

Tilsagn fra direktør

16. september får Fredensborg Kommune så endelig tilsagn om at sagen vil blive hastebehandlet.

"Miljø- og Fødevareklagenævnet har på baggrund af oplysningen om, at tilvejebragt finansiering til værket vil bortfalde, hvis sagen først afgøres i 2021, valgt at opprioritere sagens behandling, således at sagen forventes afgjort inden udgangen af november måned, " skriver direktøren for Nævnenes Hus, Christian Lützen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?