18. maj 2021
Onsdag kunne Fredensborg Kommune indvie den første bro på mountainbikeruten i Lave Skov, syd for Humlebæk. Fra venstre er det Morten Vagner, Anne Lene Haarklou, Gitte Misfeldt, Klaus Mølleskov og Lars Guldberg.
gallery icon

Se billedserie

Onsdag kunne Fredensborg Kommune indvie den første bro på mountainbikeruten i Lave Skov, syd for Humlebæk. Fra venstre er det Morten Vagner, Anne Lene Haarklou, Gitte Misfeldt, Klaus Mølleskov og Lars Guldberg.
Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arbejdsløse bygger bro i skoven syd for Humlebæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsløse bygger bro i skoven syd for Humlebæk

Som et beskæftigesesprojekt er arbejdsløse fra Fredensborg Kommune igang med ved at opgradere broerne på mountainbike-ruten i Lave Skov

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 09. juli 2020 kl. 10:36
Af Peter Mailand

Som den første af slagsen har en gruppe arbejdsløse i denne uge bygget en bro på mountainbikeruten i Lave Skov syd for Humlebæk. Her er Fredensborg Kommune og Naturstyrelsen Nordsjælland, i samarbejde med et frivilligt sporlaug, i gang med at renovere og opgradere hele ruten og gøre den mere sikker.

arrow Læs også: Se billederne: Luksus under teltdugen - med vejrgaranti

Onsdag kunne Jobcenteret så indvie den første bro i Lave Skov, hvor en gruppe arbejdsløse i dagens anledning var samlet med lederne på projektet.

Projektet er en del af et beskæftigelsesprojekt for arbejdsløse Fredensborg Kommune, hvor kommunen leverer arbejdskraften mens Naturstyrelsen, leverer materialerne.

For jobcenteret i Fredensborg Kommune må ikke udføre arbejdsopgaver som normalt udføres af andre håndværkere, fortæller Gitte Misfeldt, der er koordinator og coach på projektet.

"Vi må ikke tage arbejde fra andre, så vi prøver at finde nogle opgaver som ellers ikke ville være blevet udført," siger hun.

Formålet er at give de ledige nogle succesoplevelser, der kan give dem mere selvtillid og styrke deres personlige udvikling.

"Det kan være, at der er nogle der har lav selvtillid og lavt selvværd og bare skal have et lille skub bagi, eller noget vejledning, og så snakker vi om det," siger Gitte Misfeldt.

Er vokset 20 centimeter

Én af dem der har været med til at bygge broen, er 53-årige Morten Vagner fra Kokkedal. Han har været arbejdsløs siden foråret 2018, hvor han har været igennem en lang række beskæftigelsesprojekter. .

"Normalt ser vi jo ikke se, at projekterne bliver afsluttet, men her har jeg både været med til at starte og afslutte projektet igen. Så det har virkelig givet selvtillid," siger han. og tilføjer:

"Jeg er vokset 20 centimeter med den her opgave. Så det har været fedt at være med til og det er virkeligt fedt at være ude i naturen," siger han.

En rigtig byggeplads

Lars Guldberg, der også er koordinator på projektet, har selv en baggrund som tømrer.

"Vi prøver at lave det om til en rigtig byggeplads. Så på rigtig svende-manér, lavede jeg det første fag til broen og så sagde jeg til Morten, at han skulle lave det næste," siger han.

Stor udskiftning

Mountainbikeruten i Lave Skov er 5,3 kilometer lang, men selv om de Jobcenteret nu er igang med at opgradere alle broer og give hele ruten et løft, så er det fortsat uklart, hvornår arbejdet er færdigt. For de arbejdsløse skal visiteres til opgaven, og det sker efter individuel samtale med sagsbehandleren og derfor er der stor udskiftning blandt de arbejdsløse, fortæller Gitte Misfeldt.

"Vi ved ikke hvor mange der møder ind, for de arbejdsløse bliver visiteret til holdet hver dag. Og der er hele tiden nogen der finder arbejde eller selv kommer videre, så der er stor udskiftning på holdet," siger hun og tilføjer:

"Så vi har indstillet os på at tingene tager lidt længere tid end hvad man normalt ville forvente. For det er ikke sikker, at vi når fra 0-100 på en dag, men så kan det være, at vi når fra 0-30, og så er det fint. Så må vi tage det derfra," siger hun.

arrow Landstræneren på Louisiana
13. juli 2020 kl. 18:50 Opdateret: kl. 11:36
arrow Sommer-sjov på museum for voksne
11. juli 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 16:19
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?