2. juni 2020
Ældre Sagen i Fredensborg søger telefonvenner for at bekæmpe ensomhed blandt ændre.
Ældre Sagen i Fredensborg søger telefonvenner for at bekæmpe ensomhed blandt ændre.
Foto: Ældre Sagen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre Sagen vil bekæmpe ensomhed blandt ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre Sagen vil bekæmpe ensomhed blandt ældre

Ældre i Fredensborg Kommune søges til ældretelefonen, der skal bekæmpe ensomhed blandt ældre

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 24. marts 2020 kl. 11:34
Af Peter Mailand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På grund af Covid-19 sidder mange ældre i Fredensborg nu alene uden nogen at snakket med. Derfor lancerer Ældre sagen i Fredensborg nu Ældretelefonen. Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Vi er i Danmark i en meget alvorlig situation, hvor vi ikke kan samles og støtte hinanden. Vi vil i Ældre Sagen gerne forsøge at bløde op på denne situation, med mulighed for samvær - dog uden fysisk kontakt. Det er ikke en god situation for de ensomme og de pårørende, der ikke kan besøge deres familie, der måske er på et plejecenter," står der.

"I kan få eller blive telefonvenner gennem Ældretelefonen og give et andet menneske og jer selv glæden ved at have nogen at snakke med. Vil I gerne have en at tale med, så meld jer på www.ældretelefonen.dk. Lige nu søger vi både dem, der gerne vil løfte røret og starte samtalen med en, der savner selskab - og dem, der har behov for en hyggelig snak med en telefonven," fremgår det af pressemeddelelse.

"Vi har allerede tryghedsopkald i Ældre Sagen i Fredensborg, her kan du også tilmelde dig. Har du brug for en, at tale med, er du velkommen til at kontakte Ældre Sagen i Fredensborg," fremgår det af pressemeddelelsen.

Ældre Sagen vil også hjælpe de ændre med at handle ind via Rema 1000 og Nemlig.com.

"Vi kan hjælpe dig med at få købt ind og bragt indkøbene til døren. Vi hjælper dig med at bestille på Vigo, der er en app, hvor man kan bestille varer i Rema 1000. Her kommer en indkøber, der handler for dig og bringer det ud til dig. Det kræver, at du har en smartphone eller en Ipad og du skal have enten mobilpay eller dankort. Vi kan også hjælpe med at handle ved Nemlig.com, der også leverer til døren," står der i pressemeddelesen.

Du kan kontakte Ældre Sagen på:

Erling Vraa, tlf: 26181716, erlingvraa@hotmail.com,
Ingrid Prehn, tlf: 20101940, i.o.prehn@gmail.com
Michael Huusom, tlf: 61662609, michael@huusom.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?