30. maj 2020
Når Dronning Margrethe fylder 80 år den 16. april, bliver hun fejret med fællessang. Sangcenter Nordsjælland fra Fredensborg er med i projekt, der vil samle én million stemmer online.
Når Dronning Margrethe fylder 80 år den 16. april, bliver hun fejret med fællessang. Sangcenter Nordsjælland fra Fredensborg er med i projekt, der vil samle én million stemmer online.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dronning Margrethe fejres med fællessang på hendes fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronning Margrethe fejres med fællessang på hendes fødselsdag

Når Dronning Margrethe fylder 80 år den 16. april, bliver hun fejret med fællessang. Sangcenter Nordsjælland fra Fredensborg er med i projektet

Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 06. april 2020 kl. 08:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom om festen er aflyst på Fredensborg Slot i anledning af Dronning Margrethes 80-års fødselsdag, så bliver alligevel hun fejret med fødselsdagsang kl. 12.

For Sangcenter Nordsjælland fra Fredensborg er med i projektet Danmark Synger, hvor målet er at samle én million stemmer online.

"Fællesskabet er intakt - vi står sammen ved at holde afstand. Derfor synger vi i år for dronningen fra haverne, på altanerne og med åbne vinduer. Målet er at samle én million stemmer, så vi kan høres over hele landet - både for majestæten og for fællesskabet," fremgår det af en pressemeddelelse.

Fællessangen torsdag den 16. april kl. 12.00 bliver akkompagneret af Copenhagen Phils musikere og Thomas Buttenschøn

Copenhagen Phil, stiller sig i spidsen for 100 børn og voksne, der sammen med Thomas Buttenschøn spiller og synger for på fire sange. I tidens ånd vil orkestrets 65 musikere og de medvirkende sangere på forhånd optage deres musikalske bidrag fra deres private hjem. Optagelserne bliver klippet sammen og vist simultant på dagen som akkompagnement til danskernes fællessang for dronningen.

Vi har brug for sangen

Ifølge Stine Isaksen, redaktør ved Videncenter for sang, er der gode grunde til at stemme i:

"Sang kan både være hverdagspoesi og store kunstneriske oplevelser. Fællessang har den unikke egenskab at vi gør noget sammen, uden at der er krav om at vi skal mene eller føle det sammen. Det gør sangen til en stærk social katalysator," siger hun.

Læs mere om projektet på Facebook:
www.facebook.com/DanmarkSynger/

/pm

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?