24. oktober 2019
De fire mænd bag Hav i Staderne er glade for at være en del af det samlede koncept. Her er det fra venstre Kaj Hilfling og Tommy Lund. Liggende er det Martin Maric, der har fiskemønstrede bukser på forrest til højre i billedet ser vi Henri Lee.
gallery icon

Se billedserie

De fire mænd bag Hav i Staderne er glade for at være en del af det samlede koncept. Her er det fra venstre Kaj Hilfling og Tommy Lund. Liggende er det Martin Maric, der har fiskemønstrede bukser på forrest til højre i billedet ser vi Henri Lee.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danskerne vil have frisk fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne vil have frisk fisk
Lokalavisen Taastrup - 05. maj 2015 kl. 10:53
Af Josefine Klitgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

40-årige Martin Maric har været i fiskebranchen i 15 år og siden 2012 har han været formand for Danmarks Fiskehandlere.

Siden 2011 har fiskebutikken HAV ligget i Torvehallerne i København, og nu er den også åbnet som en af Staderne i det nye madmarked i City2.

- Der er jo ingen tvivl om, at man har manglet et sted i City2, hvis man ville have sig noget mad. Jeg er sikker på, at det bliver godt, understreger fiskemanden.

Vi vil ha´mere fisk

Martin Maric mener ikke, at borgerne i Høje-Taastrup før havde de store muligheder for at købe frisk fisk.

- Danskerne vil godt spise mere frisk fisk, siger han.

De fire ejere Kaj Hilfling, Tommy Lund, Martin Maric og Henri Lee har længe set frem til at skulle starte noget nyt fra bunden af.

- Jeg synes, at projektet lød skidespændende. Jeg er ikke en del af Torvehallerne, som de andre, så det var helt nyt for mig, fortæller Martin Maric.

I Hav i Staderne et der bygget et røgeri i forbindelse med resten af butikken. Personalet består både af fiskehandlere og kokke.

- Vi laver alt, der skal ryges. Alt er åbent både vores køkken og røgeriet, siger Martin Maric og fortsætter:

- Vi sælger både Fish & Chips og Moules Frites som lette frokostanretninger, som man kan nyde i Staderne ved de lange borde, hvor der er omkring 25 pladser.

Tror på det

Ejerne har været bevidste om ikke at lave en HAV-forretning, der er en tro kopi af den, som ligger i Torvehallerne.

- Men vi har lavet noget lignende, og vi tror meget på det samlede koncept i Staderne, siger Martin Maric, som ved et rent tilfælde kom ind i fiskebranchen.

- Da jeg i 2000 ledte efter job, var der et ledigt i fiskeadfelingen i Inco i Kødbyen.

Siden da er Martin Marics kompetence inden for faget kun blevet større.

- Vi kan skaffe alt, hvad man måtte ønske sig inden for havets frugter. Men det er hovedsageligt friske danske fisk, som vi beskæftiger os med, siger han og tilføjer:

- Jeg kan varmt anbefale vores sværdfisk til grillen. Og hvis det en dag skal være lidt luksuriøst, har vi også blæksprutter, østers og kaviar, men vi har selvfølgelig også et stort udvalg af fisk til hverdagsretter som for eksempel rødspættefiletter, skrubber og mørksej, understreger fiskespecialisten.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk