1. november 2020
Niels Viuff og hustruen Dorthe har tilbudt, at den tinglyste servitut bliver ændret, så de og ikke Frederikssund Kommune skal dække udgifterne til et eventuelt dige på grunden, de købte.
gallery icon

Se billedserie

Niels Viuff og hustruen Dorthe har tilbudt, at den tinglyste servitut bliver ændret, så de og ikke Frederikssund Kommune skal dække udgifterne til et eventuelt dige på grunden, de købte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Viuff: Vi betaler selv dige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viuff: Vi betaler selv dige
Opdateret 10. marts 2020 kl. 10:05
Lokalavisen Frederikssund - 10. marts 2020 kl. 06:00
Af Henrik Gregersen

Frederikssund Kommune kommer på intet tidspunkt til at betale et nyt dige på dén grund, Niels og hustruen Dorthe Viuff i vinteren 2018/19 købte af Frederikssund Kommune.

arrow Læs også: Borgmester: Fejl at betale politikers dige

På byrådsmedlemmets eget initiativ skal Økonomiudvalget således onsdag nikke ja til, at dén servitut, hvoraf det fremgik, at samtlige udgifter i forbindelse med etableringen af et dige påhvilede Frederikssund Kommune, bliver erstattet med en ny med det stik modsatte indhold:

o ejer af ejendommen deltager som bidragspligtig ved fremtidige digeanlæg, på lige vilkår med øvrige ejere, der opnår beskyttelse eller anden fordel,

o ejer af ejendommen er pligtigt medlem af eventuelt kommende digelag, såfremt et sådant kræves etableret,

Dermed imødegår han dén kritik, der har været af, at han som byrådsmedlem havde fået en fordel ved købet af de 210 kvadratmeter jord ved Roskilde Fjord i forhold til andre, der slev skal betale omkostningerne ved et eventuelt dige.

Ifølge Niels Viuff kommer hans ikke mindst af hensyn til de ansatte i forvaltningen, som efter hans opfattelse er blevet kritiseret på et spinkelt grundlag

"Jeg ved, det har været hårdt for dem, og jeg synes, de er blevet hængt ud for spidsfindigheder, der så er blevet blæst op. Den største fejl, der er begået, er i min optik, at servitutten ikke på forhånd er blevet læst ordentligt igennem af kommunens jurist, så man kunne have været det her foruden", siger han til Lokalavisen

Ikke opmærksom
"Helt ærligt. Jeg var ikke opmærksom på den del af servitutten. Jeg har ikke haft en intention om at føre nogen bag lyset. Jeg - eller vi - havde fokus på, at kommunen havde ret til at få en del af jorden vederlagsfrit tilbage. Ikke på, hvem der så skulle betale for diget. Det er ikke noget, der har den store betydning for mig. Så min opmærksomhed har ikke været på det, og jeg har ikke kendt reglerne for diger godt nok til, at jeg har undret mig. Jeg vælger at gøre min investering dårligere for, at det ikke er noget, der skal blive ved med at fylde i debatten," konstaterer Niels Viuff overfor Lokalavisen.

Da det i midten af februar stod klart, at den tinglyste servitut hverken flugtede med det politiske mandat eller praksis på området, sendte han og hustruen Dorthe en mail til samtlige byrådsmedlemmer, hvori de tilkendegav, at de var kede af det postyr, grundkøbet og servitutten havde afstedkommet.

"Vi forstår den frustration, som I har oplevet, og enkelte fra byrådet endda har endda valgt at dele denne på Facebook samt indlede en debat i avisen. Servitutten, som er tinglyst på vores grund, tillagde vi ikke stor vægt, da vi accepterede denne. Derfor vil Dorthe og jeg tilbyde at finansiere diget foran vores grund" hedder det i mailen.

Og Niels Viuff er klar til at gå videre end det:

" Vi har kørt 2.300 kubikmeter jord væk alene fra tårnet på Falkenborgvej, så det er jo i praksis noget, jeg kan gøre gratis. Og hvis kommune vil være med til det, vil jeg da foreslå, at man kan bruge jorden fra Falkenborgvej og andre byggeprojekter til digesikring på det grønne område," siger han til Lokalavisen.

arrow Formand: Alle kommer til at betale til dige
01. februar 2020 kl. 13:42 Opdateret: kl. 12:42
arrow S: Stor fejl i dige-sag
31. januar 2020 kl. 15:32 Opdateret: kl. 15:32
arrow Borgmester: Nabo skal kunne købe på samme vilkår
29. januar 2020 kl. 07:41 Opdateret: kl. 14:41
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?