28. september 2020
En 23-årig mand fra Slangerup blev dømt for grov vold, efter han påkørte en mand og efterfølgende flygtede fra ulykken. Foto: Arkiv
En 23-årig mand fra Slangerup blev dømt for grov vold, efter han påkørte en mand og efterfølgende flygtede fra ulykken. Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uenighed om vådservietter endte i grov vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed om vådservietter endte i grov vold

23-årig mand fra Slangerup er ved Retten i Hillerød dømt for grov vold, efter han påkørte en mand og efterfølgende flygtede fra ulykken

Lokalavisen Frederikssund - 13. august 2020 kl. 11:35
Af Birgitte Masson

Det kommer til at koste en 23-årig mand fra Slangerup en måned bag tremmer samt samfundstjenste, at han med vilje kørte kørte en mand ned og derpå stak af fra stedet.

Det nåede en enig domsmandsret ved Retten i Hillerød onsdag formiddag frem til.

Episoden fandt sted den 9. juni klokken seks om morgenen.

Under afhøringen af den 23-årige mand brugte anklager Jacob Dreist vendinger som - hensynsløst legemsangreb af særlig rå og farlig karakter, ligesom han pointerede, at den tiltalte kørte fra stedet, efter en person var påkørt.

"Sagen handler om, hvorvidt tiltalte har gjort det med vilje, altså skal der være fokus på fortsættet, og ikke på hvorvidt episoden fandt sted. For det ved vi, den er," lød det i Retten fra Jacob Dreist.

Under afhøringen af den 23-årige mand samt den forurettede stod det da også klart, at spørgsmålet ikke handlede om, hvorvidt episoden havde fundet sted, men om det var sket med fuldt overlæg.

'Løber ud foran bilen'

"Jeg havde været hjemme hos min veninde, og ville køre en omvej for at se solen stå op," lød det fra den 23-årige som fortsatte:

"Så jeg holder ind på en rasteplads bag en lastbil. Jeg kan ikke huske så meget, men jeg mener, at en mand råber efter mig, og jeg tænker, at jeg hellere må forlade stedet, måske var det privat område."

Den 23-årige fortæller videre, at da han kører, løber manden ud foran bilen.

"Jeg prøver at undvige, men rammer ham. Chokeret og grebet af panik kører jeg fra stedet," forklarer den 23-årige med monoton stemme ud i retslokalet.

Han forklarer også, at han i bakspejlet kan se, at manden rejser sig op igen.

Manden boede i et tilstødende hus på Slangerupvej.

I retten var hans version af historien, at han den 9. juni om morgenen skulle på arbejde, da han på vej ud til sin lastbil ser den 23-årige sidde i sin bil og kaste vådservietter ud af vinduet.

Ifølge lastbilchaufføren så det ud som om, han ville fjerne noget opkast.

'Han accelererer'

"Jeg siger - godmorgen, er du sød at samle det op. Til det spørger han, om jeg har en pose. Det svarer jeg nej til. Jeg går tilbage til min lastbil og hører, at bildøren bliver smækket. Samtidig ser jeg, at han ikke har samlet vådservietterne op, så jeg rækker hånden op, for at han skal stoppe. Jeg går ud, men da har han startet sin bil, og drejer den over imod mig. Der er 16 meter mellem os, det ved jeg, for det er længden på lastbilen. Han accelererer, så jeg tænker, at han har ramt mig med 30-40 km/t." fortæller chaufføren, der endte med at blive påkørt.

Han lyder en smule påvirket af situationen, og kigger ikke over på den 23-årige, men fortsætter med at afgive sin forklaring med blikket rettet skiftevis mod dommer og anklager:

"Jeg bliver ramt på skinnebenet, og ryger hen over kølerhjelmen, og rammer højre sidespejl. Jeg tror, han gjorde det med vilje. Vi havde øjenkontakt, så han havde set mig."

Forurettede fortæller i retten, at han fik ringet 112, og da han havde noteret sig bilens nummerplade, kunne politiet lidt efter anholde den 23-årige på hans bopæl i Slangerup.

Hans bil holdt ifølge oplysninger i retten parkeret i indkørslen med tydelige skader på kølerhjelm og sidespejl.

Bilen var dog ikke det enste beskadigede.

Ofret går i dag til behandling hos en fysioterapeut, som følge af de skader han pådrog sig på anklen, skinnebenet og knæet.

14 dages betænkningstid

Efter afhøringer af den 23-årige og ofret samt en betjent fra færdselsafdelingen i Frederikssund, som om morgenen den 9. juni blev kaldt ud til en opgave der lød på - færdselsuheld med flugtbilist, samt afsluttende bemærkninger fra den 23-åriges forsvarer Martin Utiger og anklager Jacob Dreist, kunne dommer Jette-Marie Sonne afslutningsvis afsige dommen.

Udover fængselsstraf og samfundstjeneste betyder den, at den 23-årige mister retten til at køre bil i et år, og skal være under tilsyn af socialforsorgen ligeledes i et år.

Den 23-årige udbad sig 14 dages betænkningstid for, sammen med forsvareren, at vurdere om der skal ske anke.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?