30. september 2020
14. august er der sy-marathon i Syhjørnet. I 24 timer syes der kemohuer, som afleveres til Herlev hospital. 'Vi skal helst nå 2020 i år,' lyder det fra indehaver Karna Jørgensen.
14. august er der sy-marathon i Syhjørnet. I 24 timer syes der kemohuer, som afleveres til Herlev hospital. 'Vi skal helst nå 2020 i år,' lyder det fra indehaver Karna Jørgensen.
Foto: hgg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syhjørnet har rundet skarpt hjørne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syhjørnet har rundet skarpt hjørne

Sybutik har nu 10 år på bagen. Og vil udvidde med webshop

Lokalavisen Frederikssund - 04. august 2020 kl. 09:23
Af Henrik Gregersen

FREDERIKSSUND Skoler i forfald er næppe en god forklaring fra mange butiksindehavere på, hvorfor de startede som selvstændigt erhvervsdrivende.

ikke desto mindre var det tilfældet for Karna Jørgensen, der nu i 10 år har drevet butik og kursusvirksomhed fra lokalerne på Askelundsvej.

"Jeg var så træt af at tage rundt og undervise på skoler, der forfaldt mere og mere," fortæller hun.

Og efter 25 år som selvstændig håndarbejdslærer med fokus på aften- og ungdomsskoler valgte hun så at slå flere fluer med ét smæk, da hun for ti år siden slog salget af stof sammen med undervisningen på samme sted.

På en helt almindelig uge er der cirka 150 kursisister igennem systuerne

Næsten alle sammen kvinder, der syer, kjoler, jakker, tasker, trøjer og næsten alt muligt andet. Så det er ét af de områder, hvor de gamle kønsroller fortsat er tydelige.

"Det er virkelig kvindedomineret. Nu har jeg undervist i 40 år, og så vidt jeg lige kan opgøre, har der været en mand for hvert årti. Aaaarh. Et år var der faktisk to drenge, der havde meldt sig via Ungdomsskolen. Så det er fem mænd på 40 år. Det er lidt anderledes i butikken. Her er det vel cirka 10 procent af kunderne, der er mænd. Og under Corona-nedlukningen oplevede vi, at der var flere mænd, der kom op i butikken for at købe stof til eksempelvis sædebetræk i bilen, ombetrækning af møbler og andet. Så de gik i gang - med med nogle andre projekter end kvinderne," konstaterer Karna Jørgensen.

Vil udvidde

Selv om nogle ting altså ikke har ændret sig synderligt, mens hun har drevet butikken, har andre ting ændret sig.

Endog temmelig meget.
For eksempel indkøbsvanerne:

"Jeg har altid været af den opfattelse, at en webshop ikke gav nogen meniing for os. For mig er stoffer noget, du skal se, røre ved og mærke. Men vi må også bare kapitulere og konstatere, at det er den måde, de unge handler på. Så fremover vil vi supplere vores fysiske butik med en webshop," siger Karna Jørgensen.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?