12. august 2020
Koreograf på Slangerup Scenens kommende opsætning - Klokkeren fra Notre Dame bliver Marie Voigt Thyme her sammen med instruktør Anders Riis. Foto: BM
Koreograf på Slangerup Scenens kommende opsætning - Klokkeren fra Notre Dame bliver Marie Voigt Thyme her sammen med instruktør Anders Riis. Foto: BM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slangerup Scenen bag kæmpe opsætning: - Det bliver intenst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slangerup Scenen bag kæmpe opsætning: - Det bliver intenst
Lokalavisen Frederikssund - 14. februar 2020 kl. 10:42
Af Birgitte Masson
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slangerup Scenen vil med den største forestilling de nogensinde har lavet, sætte et solidt aftryk som amatørscene, når de til november opfører Sebastians musical Klokkeren fra Notre Dame. Det er historien om pjaltefolket i Paris, en samling sigøjnere og den pukkelryggede klokker Quasimodos ulykkelige kærligehed til sigøjnerkvinden Esmeralda.

"Det bliver kæmpe stort. Alene ensemblet vil være på 40-50 mennesker, dertil skal lægges teknikere og folk bag scenen," fortæller instruktør Anders Riis og fortsætter;

"I løbet af et år laver vi som regel fire til fem produktioner, som blandt andet omfatter en stor musical. Vi forsøger at ramme bredt med noget for både børn, unge og voksne, men det her bliver det største, vi nogensinde har lavet. Det bliver en rigtig stor produktion, og det glæder vi os rigtig meget til."

Anders Riis bliver suppleret af bestyrelsesmedlem på Slangerup Scenen Marie Voigt Thyme, der bliver koreograf på Klokkeren fra Notre Dame:

"Vi har i nogle år arbejdet hen imod, at kvaliteten skulle forhøjes, så vi dermed kunne rumme nogle større produktioner som denne."

Og de ihærdige teaterfolk i Slangerup er allerede trukket i arbejdstøjet, for der afholdes audition den 3. og 5. marts for alle interesserede i alderen 15 år og opefter.

"Vi udvælger rollerne samme aften. Til audition bliver man filmet, og man skal sige en monolog og synge sammen med vores sanglærer. Der vil også være en dansesession til allersidst sammen med Marie," fortæller Anders Riis.

Marie Voigt Thyme vil under danseprøven kigge på, hvordan folk bevæger sig, og om deres udtryk og udstråling passer til rollen. Og som noget helt nyt vil der også være en tegnsprogstolk med, det uddyber Anders Riis;

"Klokkeren Quasimodo er døv, og har været det siden han var syv år gammel, så vi skal have ham til at agere, som om han var døv. Han kommer til at sige noget, men med en speciel tale, og samtidig ved hjælp af tegn. Det tror jeg bliver rigtig fedt." Anders Riis fortæller, at han gerne så sig selv i rollen som Quasimodo.

"Men det går ikke, når jeg samtidig skal være instruktør," siger han og fortsætter:

"Jeg startede som ræv i Snehvide som fire-fem-årig," siger han og griner. 24-årige Marie Voigt Thyme har også været en del af Slangerup Scenen i mange år.

"Jeg har spillet med, siden jeg gik i anden klasse," siger hun. I dag bor hun i Holte og arbejder som skolesekretær på Amager. Alligevel holder hun fast i Slangerup Scenen, og det særlige sammenhold der er blandt medlemmerne. Hun understreger, at selvom der er mange trofaste medlemmer i Slangerup Scenen, så er der også mange nye ansigter.

"Det er som en familie, når man øver så intenst. Men man skal endelig ikke være bange for ikke at være med i 'klubben', selvom man er ny på Slangerup Scenen," siger hun.

Der er audition den 3. og 5. marts på Kingoskolen, Strandstræde 28a 3550 Slangerup. Man kan læse mere på www.slangerupscenen.dk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?