2. december 2020
corona-udvikling - egedal og frederikssund.xlsx
gallery icon

Se billedserie

Foto: henrik.gregersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se grafikkerne: Nabo-kommuner med store corona-forskelle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se grafikkerne: Nabo-kommuner med store corona-forskelle
Lokalavisen Frederikssund - 29. september 2020 kl. 14:50
Af Henrik Gregersen

De er nabokommuner.

Alligevel har Coronaen ramt Egedal og Frederikssund Kommune vidt forskelligt.

Ikke blot er smittetallet igen markant højere i Egedal end i Frederikssund - også en større del af af de borgere, der bliver testet, er positive, end i nabokommunen.

Det viser tal fra Statens Serum Institut.

I den forgangne uge er 48 personer fra Egedal Kommune blevet testet positiv for Covid19-virus, mens det tilsvarende tal for Frederikssund Kommune er 14.

Målt i forhold til antallet af indbyggere, har Egedal med 853 smittede pr. 100.000 indbyggere - den såkaldt Kumulativ incidens - i hele forløbet med Corona samlet været ramt af næsten dobbelt så mange smittetilfælde, som Frederikssund Kommune, der har haft 436 smittede pr. 100.000 indbyggere.

I Frederikssund Kommune har aldersgruppen med flest smittede i den forgange uge været de 10-19-årige, hvor der er fundet fem smittetilfælde.

I Egedal Kommune er største gruppe smittede i den forgangne uge i alderen 40-49 år, hvor der er fundet 11 smittede. Næstflest tegner aldersgruppen 50-59 år samt 20-29 år sig for med 7 smittetilfælde på en uge.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?