29. marts 2020
Sådan kan de almene boliger tager sig ud i Rosenvængets projekt.
Sådan kan de almene boliger tager sig ud i Rosenvængets projekt.
Foto: Ill: Mangor & Nagel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere skal vælge mellem tre Vinge-projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere skal vælge mellem tre Vinge-projekter
Lokalavisen Frederikssund - 16. februar 2020 kl. 05:59
Af Henrik Gregersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Meget tyder på, at mere end to års ørkenvandring for bolig-byggeriet i Vinge kan nærme sig en afslutning.
Tre almene boligselskaber har nemlig budt ind med projektforslag til opførelsen af almene boliger, og nu er byrådet for første gang i en situation, hvor man rent faktisk kan vælge dét projekt, man føler sig mest tiltrukket af.Det fremgår af dagsordenen til onsdagens møde i økonomiudvalget.
Politikerne skal således vælge mellem projekstforslag fra Slangerup Boligselskab (repræsenteret ved DAB), Boligselskabet Rosenvænget (repræsenteret ved Domea), samt Frederikssund Boligselskab (repræsenteret ved KAB).
Administrationen har præciseret overfor selskaberne, at der er et politisk ønske om en særlig stationsnær placering.
Det har været afgørende, at boligselskaberne fremlægger bedst mulige byggescenarie for almene boliger i Vinge. Derfor er de også kommet med forskellige bud på at løfte opgaven, som de vurderer bedst for udlejningspotentialet og styrkelse af bykvaliteten i Vinge.

Oplæggene er derfor ifølge forvaltningen ikke helt i overensstemmelse med de politiske kriterier fra Byrådets beslutning i november, men selskaberne er fuldt ud bekendt med præmissen og har valgt at skitsere den type byggeri, som i deres optik bidrager bedst til udviklingen af Vinge og sikrer udlejningen af de opførte boliger.
Der er særligt fokus på, at selskaberne leverer et oplæg, der forholder sig til at sikre hurtig byggestart, stationsnær placering og bebyggelse i minimum 6 etager.

De tre mulige projekter

Slangerup Boligselskab V/DAB

  • Byggestart forventes ved årsskiftet 2020/2.Etape 1: 30-35 boliger fordelt i 13-15 rækkehuse og et punkthus på 4 etager med 16-18 lejligheder.Etape 2 forventes realiseret efter udlejning af etape 1, og forventes opført med ca. 50 - 60 boliger i hhv. rækkehuse og punkthus i 4 etager.

Udlejningspotentiale

Slangerup Boligselskab vurderer det hensigtsmæssigt at undlade at bygge 6 etager i etape 1. Det er deres vurdering at en bebyggelse på 6 etager ikke er attraktiv for potentielle lejere. Selskabet vurderer, at etape 1 skal fokusere på boliger i form af bofællesskabskoncept, da der er en stor efterspørgsel efter denne type boliger og særligt for segmentet over 50 år. Selskabet har allerede mange på deres ventelister til boliger og de forventer, at dette byggeri også vil tiltrække flere, hvorfor selskabet vurderer, at deres oplæg sikrer udlejningspotentialet.

Frederikssund Boligselskab V/KAB

  • Byggestart forventes ultimo 2020,.Etape 1: 55 boliger i 2 plans rækkehuse.Etape 2 bliver afklaret senere, og her foreslås konceptet videreført.Etape 3 forventes opført som to 6-8 etagers punkthuse.

Udlejningspotentiale

Boligselskabet har i deres oplæg redegjort for at etape 1 skal målrettes børnefamilier, og derfor ønsker de at bygge rækkehuse i 2 plan, hvilket selskabet vurderer har størst udlejningspotentiale.

Boligselskabet Rosenvænget V/DOMEA

  • Byggestart forventes ultimo 2020, da projektet umiddelbart vurderes at kunne indeholdes i lokalplan nr. 76.
  • Etape 1: 32 boliger i et 8 etagers punkthus, 67 boliger i 2-5 etager og 10 rækkehuse i 2 etager.
  • Etape 2 bliver afklaret senere og her foreslås, at der kan indgås koordinering af private boliger på de resterende byggefelter i område I.

Udlejningspotentiale
Boligselskabet har i deres oplæg redegjort for, at boligopdelingen i etape 1 vil sikre en mangfoldig by, og at der allerede findes ca. 120 aktuelt søgende til boliger i Vinge på deres venteliste. Boligselskabet redegør for, at der forventes op til 1.000 indskrivninger på ventelisen, når det meldes ud, at der bygges. Erfaringsmæssigt forventer selskabet, at hver 4. på ventelisten takker ja til en bolig, og derved forventes det muligt at udleje op til 200 boliger.