6. april 2020
Aneela Tareen fra Agata - Nordsjællands Privathospital fortæller, at både udstyr og personale nu bliver stillet til rådighed i kampen mod Corona.
Aneela Tareen fra Agata - Nordsjællands Privathospital fortæller, at både udstyr og personale nu bliver stillet til rådighed i kampen mod Corona.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalt privathospital stiller personale til rådighed og udlåner to respiratorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalt privathospital stiller personale til rådighed og udlåner to respiratorer

Agata Nordsjællands Privathospital i Frederikssund laver normalt primært plastikkirurgiske og kosmetiske behandlinger, men har i lyset af corona-krisen tilbudt Region Hovedstaden

Lokalavisen Frederikssund - 25. marts 2020 kl. 10:09
Af Anne Lønstrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 17. marts anbefalede Sundhedsstyrelsen på grund af corona-krisen at lukke ned for alle ikke kritiske funktioner i den private sundhedssektor.

Da CEO på Agata - Nordsjællands Privathospital hørte det, valgte hun samme dag at aflyse alt, hvad man på hospitalet havde i kalenderen af planlagte operationer.

"Vi aflyste alle patienter fra tirsdag den 17. marts og frem. Samtidig tilbød vi tilbudt Region Hovedstaden at låne vores to respiratorer eller rettere anæstesimaskiner til akut behov. Vi har fået positiv respons på vores henvendelse, og regionen vil komme her for at se på udstyret," siger CEO på Agata Privathospital, Aneela Tareen.

Efter al sandsynlighed skal udstyret flyttes enten til et hospital eller til midlertidige faciliteter oprettet til formålet.

"Vi havde først tilbudt at tage patienter ind her, men det er ikke hensigtsmæssigt at sprede corona-patienter ud, man vil gerne samle dem ét sted. Vores apparatur kan godt flyttes, så behandlingen skal ikke foregå i vores lokaler," siger Aneela Tareen.

Hun fortæller, at privathospitalet udover respiratorerne stiller deres faste sygeplejerske og læge til rådighed sammen med alt, hvad man ligger inde med af engangsudstyr - som f.eks. masker, sprit, sterile kitler og handsker.

"De kan få alt, hvad vi har af engangsudstyr, også slanger og filtre til respiratorerne. De kan få det hele med, hvis de har brug for det," siger hun.

Ifølge Aneela Tareen går man først gå i gang med at drive privathospital som før, når sundhedsmyndighederne giver grønt lys.