4. juni 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstgræs på vej til både idrætsby og Kalvøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstgræs på vej til både idrætsby og Kalvøen

Økonomiudvalget afsætter midler til både en ny kunstgræsbane i Idrætsbyen og en renovering af banen på Kalvøen. Samtidig investeres der i anlæg i Jægerspris

Lokalavisen Frederikssund - 20. maj 2020 kl. 13:12
Af Henrik Gregersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver ikke et enten-eller men et både-og, når det handler om at anlægge nye idrætsfaciliteter.

På et ekstraordinært møde i Økonomiudvalget har et flertal således anbefalet byrådet, at der fremrykkes investeringer i både en kunstgræsbane i Idrætsbyen samt en renovering af den slidte bane på Kalvøen, hvor FIK holder til.

Samtidig investeres der 6,3 millioner kroner i et såkaldt aktivitetsbånd i Jægerspris.

Faciliteter er på plads

Der er ifølge borgmester John Schmidt Andersen (V) ikke sat et endeligt beløb på anlægsudgifterne til de to fodboldbaner.

"idrætsbyen er jo blevet forsinket. Og planen har hele tiden været, at FIK først skulle forlade Kalvøen, når alle faciliteter er på plads. Så når der ikke er udsigt til, at Idrætsbyen står færdig i den nærmeste fremtid, så er det oplagt, at der er et behov for at renovere banen. Derfor har vi valgt en løsning, hvor man reparerer den - med en holdbarhed som en ny bane," lyder det fra John Schmidt Andersen.

I Idrætsbyen bliver der tale om en såkaldt 4G-bane, der betyder, at det er fjerde generation af kunststofbaner.

På dén type baner er der ikke behov for det gummigranulat, der kan forurene omgivelserne.

"Der er ingen, der skal tvinges til at bruge banen. Men ORI har ikke en kunststofbane, så det vil være oplagt, hvis de vil bruge den. Men også Frederikssund Oaks har et behov for den. Og så er der jo faktisk allerede nu i forbindelse med svømmehallen etableret omklædningsfaciliteter til andre sportsgrene, som de kan benytte sig af. Pointen med idrætsbyen er jo, at forholdene både skal være bedre og billigere, end dét man har," konstaterer John Schmidt Andersen overfor Lokalavisen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?