13. juli 2020

					
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koncert på Herregårdsmuseet Selsø Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncert på Herregårdsmuseet Selsø Slot

Ensemble Barocca spiller barokmusik af kvindelige komponister

Lokalavisen Frederikssund - 07. juni 2020 kl. 08:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endelig starter koncertsæsonen på Herregårdsmuseet Selsø Slot. Det sker, når Ensemble Barocca gæster Selsø onsdag d. 17. juni og blandt andet spiller et udvalg af kvindelige barokkomponister i de meget passende rammer, som Den store sal på Selsø giver. Man vil kunne høre musik af Babara Strozzi, Caterina Assandra og Elisabeth Jacquet de La Guerre. Derudover vil koncerten også byde på musik af Antonio Vivaldi og Johann Rosenmüller, som begge var lærere på Ospedale della Pietà, hvor flere af de kvindelige komponister var elever.

Ensemble Barocca dyrker - som ensemblets navn hentyder til - repertoiret fra barokken, dvs. fra ca. 1600-1750, en periode hvor nogle af den klassiske musiks største komponister virkede, en tid hvor der blev komponeret herlig musik med masser af saft og kraft.

Ensemblet blev etableret i 2014 i forbindelse med studier i tidlig musik på Det kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Ensemblets medlemmer har en bred kammermusikalsk erfaring og ynder med særlig passion barokmusikken spillet på originalinstrumenter. Ensemblet er dermed en del af den musikbevægelse, der søger den autentiske opførelsespraksis i forhold til bl.a. stemning, spilletempi, buestrøg og frasering.

Koncerten foregår i Selsøs smukke baroksal fra 1734 og i pausen kan forfriskninger nydes på gårdspladsen eller ved ildstedet i kælderkøkkenet.

Billetter til koncerten og øvrige arrangementer på Selsø kan købes på billetto.dk. For alles sikkerhed er der yderligere begrænsning på antallet af billetter til koncerten, så hvis man vil sikre sig en billet, anbefales det at købe i forsalg.

Det er også muligt at købe billetter i døren, såfremt koncerten ikke er udsolgt. Museet tager imod kontanter og MobilePay - ikke Dankort - ved køb af billetter i døren.

Informationer om alle arrangementer og programændringer i sæsonen 2020 på Selsø findes på selsoe.dk.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?