1. november 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jung nomineret til stor pris: Din stemme kan blive afgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jung nomineret til stor pris: Din stemme kan blive afgørende

To af medlemmerne af pop-rock bandet Jung stammer fra Frederikssund og Kyndby. De har haft fart på siden bandets start i 2017 og er nu nomineret til P3s Lytterhit med "Hun kommer tilbage"

Lokalavisen Frederikssund - 15. oktober 2020 kl. 08:53
Af Anne Lønstrup

Tirsdag blev det afsløret, hvilke tre sange, der er nomineret til årets lytterhit på P3. De to er Lord Sivas 'Solhverv' og Jada med 'Nudes'. Den tredje sang, 'Hun kommer tilbage', er med pop-rock bandet Jung, hvor to af de tre bandmedlemmer stammer fra Frederikssund og Kyndby.

"Det er ret mærkeligt, at vi er kommet så langt, når vi max. har prøvet at spille for 400 mennesker. Det er en ydmyg og rar situation, vi er i ved at være oppe mod så store navne, hvor vi klart er den lille. Men én ting er, at folk lytter til os. Noget andet er, at folk tager sig tid til at sende en sms, hvor de stemmer på os," siger bandets forsanger 27-årige Jonas Jung Larsen.

Vi træffer ham onsdag på vej efter en kop kaffe, inden han skal i øvelokalet på Nørrebro sammen med de to andre bandmedlemmer, Michael Hovmand på keyboard og Sigurd Boesen på guitar.

Torsdag kl. 14.00 slutter afstemningen, og lørdag aften afsløres vinderen ved et live-show, som DR sender live fra Aalborg.

"For os er det allerede en kæmpesejr, at vi er blandt de nominerede. Vi skal ikke spille på lørdag. Vi skal bare nyde showet og krydse fingre," siger Jonas Jung.

På vej Danmark rundt
Det er gået stærkt for de tre unge fyre i Jung. Deres band blev dannet i 2017, og inden coronakrisen ramte, var de engageret til Tinderbox, Northside og Roskilde Festival. Og til festivalen i Frederikssund selvfølgelig.

De blev så ikke til noget, men bandet spillede i X-faktor finalen i foråret, og i august 2020 modtog Jung guld for albummet Blitz. I august og september fik de også indhentet en del af det forsømte forår ved at spille live en del gange.

"Der har været gang i den, men den vigtigste dato i 2020 for bandet har nok været den 27. marts, hvor vores album udkom. Den opmærksomhed vi fik på det, har vi prøvet at arbejde videre med - udover at der lige kom i pandemi og satte en lille stopper for mange ting. Det var ærgerligt, mens det var jo ens for alle. Vi skulle have været ude at spille en forårstur, men det er ikke blevet til så mange liveoptrædender endnu," siger Jonas Jung.

Han og bandet satser alle 100 pct. på musikken, og kan nu se frem til en Danmarkstur, som begynder 30. oktober og fortsætter til 28. december. De kommer ikke til Frederikssund i denne omgang, men ser så meget desto mere frem til at spille på Frederikssund Festival.

Røvballe-band
Michael Hovmand og Jonas Jung er fra henholdsvis Kyndby og Frederikssund. De har gået på Frederikssund Gymnasium sammen, hvor Jonas Jung bl.a. havde et gymnasieband ved navn 'Afgang'.

"Dengang spillede jeg sammen med min ven Søren Thygesen. Vi havde en akustisk duo, der hed 'Drenge med karakter' eller bare DMK. Vi havde også et røvballeband, der bl.a. spillede til gallafesten tre år i træk på Frederikssund Gymnasium, på Postgården og i den lokale fodboldklub, Femhøj," fortæller Jonas.

Sigurd Boesen kom han i kontakt med via Michael Hovmand.

"De mødte hinanden på Brandbjerg Højskole ved Vejle, og da jeg havde udgivet en lille akustisk ep, som de havde sagt ja til at fremføre live, blev det i stedet til, at vi slog pjalterne sammen," fortæller han.

Jung er bl.a. blevet sammenlignet med det århusianske band TV-2. Spørger man Jonas Jung, hvad der inspirerer bandets tre medlemmer, svarer han mere bredt.

"Vi kan lige så godt lide en god popslasker fra Taylor Swift, som et nummer af Anne Linnet eller U2, men også mere obskure ting. Der er sgu altid en af os, der har noget frisk på playlisten," siger han.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?