22. juni 2021
Beredskabschef i Frederiksborg Brand og Redning Kim Lintrup, der nu er fritstillet, får både godtgørelse, et års løn og tilbud om et outplacementforløb til 40.000 kroner med sig ud ad døren. Det fremgår af den fratrædelsesaftale, Lokalavisen har fået aktinsigt i. Foto. Adobestock
Beredskabschef i Frederiksborg Brand og Redning Kim Lintrup, der nu er fritstillet, får både godtgørelse, et års løn og tilbud om et outplacementforløb til 40.000 kroner med sig ud ad døren. Det fremgår af den fratrædelsesaftale, Lokalavisen har fået aktinsigt i. Foto. Adobestock
Foto: Wellnhofer Designs - stock.adobe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemsendt beredskabsdirektør får pænt plaster på såret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemsendt beredskabsdirektør får pænt plaster på såret

Beredskabsdirektør i Frederiksborg Brand og Redning Kim Lintrup får et års løn, fratrædelsesgodtgørelse og tilbud om outplacement med sig ud ad døren

Lokalavisen Frederikssund - 14. juli 2020 kl. 09:35
Af Birgitte Masson

Når beredskabsdirektør Kim Lintrup fratræder sin stilling til efteråret, bliver det med et pænt plaster på såret. Det står i fratrædelsesaftalen, som Lokalavisen har fået aktindsigt i.

arrow Læs også: Beredskabschef fratræder efter aftale

Her fremgår det nemlig, at Kim Lintrup ved fratrædelsen udbetales en godtgørelse svarende til et års løn samt tre måneders fratrædelsesgodtgørelse. Derudover tilbydes han et outplacementforløb til en værdi af 40.000 kroner.

Det var i slutningen af juni, beredskabskommisionen besluttede at sende beredskabsdirektør Kim Lintrup og den operative chef Sean Bisgaard hjem.

Årsagen var resultatet af den eksterne undersøgelse, som blev iværksat i kølvandet på en række henvendelser om blandt andet ledelseskultur, arbejdsmiljø og budgetstyring.

Men hvor Sean Bisgaard fortsætter som en del af den operative ledelse, er Kim Lintrup fritstillet og fratræder sin stilling med fire måneders varsel til den 30. november 2020.

I fratrædelsesaftalen fremgår det, at såfremt aftalen ikke var indgået, ville Frederikssund Kommune have indledt en afskedigelse af Kim Lintrup.

Ifølge undersøgelsen var der problemer med interne kulturforskelle mellem den operative og administrative del af organisationen. Der var ikke tilstrækkelig klarhed over kommandovejene. Der har været for mange enkeltsager i fokus fremfor helheden, og der var stor forskel på tilliden til den øverste ledelse i henholdsvis den operative og den administrative stab, har borgmester John Schmidt Andersen tidligere fortalt til Lokalavisen.

Den overordnede ledelse i beredskabet vil i en midlertidig periode blive varetaget af Anne Steffensen, som er ekstern konsulent.

Stillingen som Kim Lintrups efterfølger vil blive slået op i løbet af sensommeren.

arrow To ledere fyret i Frederiksborg Brand & Redning
06. juli 2020 kl. 17:20 Opdateret: kl. 18:09
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?