3. juni 2020
Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp til lokalt erhvervsliv efter frie anlægs-tøjler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp til lokalt erhvervsliv efter frie anlægs-tøjler

Regeringen fjerner loftet over kommunale anlægsudgifter

Lokalavisen Frederikssund - 29. marts 2020 kl. 15:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) har den 26. marts indgået en aftale om kommunernes økonomi i lyset af coronakrisen. Aftalen giver kommunerne en række muligheder for at give en tiltrængt håndsrækning til erhvervslivet i en situation, hvor samfundet er sat delvist i stå.

Anlægsloft fjernes
Aftalen mellem regeringen og KL fjerner blandt andet det anlægsloft, der sætter en øvre grænse for, hvor mange penge kommunerne må bruge på bygge- og anlægsopgaver. Formålet er at give kommunerne mulighed for at fremrykke planlagte byggerier eller vedligeholdelsesopgaver for at understøtte byggebranchen. Derudover giver aftalen mulighed for at kommunerne kan forudbetale leverancer fra private leverandører, ligesom kommunernes ekstraordinære udgifter undtages fra udgiftsloftet. Endelig bliver der stillet en lånepulje til rådighed for kommunerne til at hjælpe med finansiering af anlægsopgaver.

Skal drøftes i Økonomiudvalget
Borgmester John Schmidt Andersen er godt tilfreds med aftalen mellem regeringen og KL:

"Det er en aftale, der giver os mulighed for at tage nogle initiativer lokalt i kommunerne, som kan være med til at holde hånden under vores virksomheder. Derfor vil jeg lægge op til at Økonomiudvalget på det førstkommende møde drøfter hvilke konkrete tiltag, der kan sættes i værk i Frederikssund Kommune," fortæller John Schmidt Andersen.

Borgmesteren understreger, at Frederikssund Kommune allerede er i gang med at fremrykke betalinger til private leverandører, ligesom det også er besluttet at frigive 17 mio. kr. til vedligeholdelsesopgaver på den kommunale bygningsmasse.

"Hele landet er i en ekstraordinær situation, der kan få store konsekvenser for vores virksomheder. Derfor er det vigtigt, at vi nu handler politisk og sætter gang i tiltag, der kan holde hjulene i gang i erhvervslivet," fastslår John Schmidt Andersen.

pressemeddelelse

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?