27. september 2020
Fishing Zealand giver deres bud på, hvor man kan kaste fiskesnøren i Fjordlandet. Foto: Adobestock
Fishing Zealand giver deres bud på, hvor man kan kaste fiskesnøren i Fjordlandet. Foto: Adobestock
Foto: goodluz - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her kan du finde de bedste fiskepladser i Fjordlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her kan du finde de bedste fiskepladser i Fjordlandet

Lige nu er det sommer, man faktisk kan du med succes også kaste fiskesnøren på andre tider af året rundt om i Fjordlandet

Lokalavisen Frederikssund - 16. juli 2020 kl. 13:17

Fjordlandet Fishing Zealand kender om nogen til de bedste fiskepladser i Fjordlandet. Der findes naturligvis mange flere, som alt afhængig af vejrforhold og vandstand også er et besøg værd.

arrow Læs også: Jægerspris rimer på IS

Hammer Bakker finder man syd for Orø-færgelejet langs Isefjordens østside. Det er en fin havørredplads, som byder på fiskeri i nær tilknytning til dybt vand og henover afvekslende bundtyper, som består af blæretang, sten og sand samt enkelte muslingebanker.

Særligt i foråret kan der være fint fiskeri her, og særligt ind mod vigen øst for Hammer Bakker-pynten. I efterårsmånederne kan der til gengæld være fint med fisk i området nord på - inde bag Nordhammer Bådelaug. Her er ganske blød bund, så vad forsigtigt. Parkering finder sted på en lille parkeringsplads på venstre hånd umiddelbart inden Hammer Bakker færgeleje.

Kulhuse Havn er også et godt sted at parkere med fiskegrejet, og der er flere forskellige fiskemuligheder i området. Fra selve havnens moler kan man nå ud over dybere sandbund, og her har man med et bundforfang og sandorm eller børsteorm mulighed for at fange skrubber og rødspætter.

Er man mere til havørred (eller hornfisk), så er hele strækket i sydvestlig retning interessant. Her er masser af revler, som kan fiskes af - og her gælder det om at fiske aktivt og få dækket en masse vand af. Specielt i efteråret og i de første varme forårsmåneder, kan der være fisk inde over ganske lavt vand her.

Kyndbyværket finder man nordøst for Orø, og både syd og nord for værket finder man nogle spændende og afvekslende kystpladser, som egner sig fortrinligt til havørredfiskeri. Der kan parkeres ved Kundby Huse, på en parkeringsplads ved vandet umiddelbart inden selve værket.

Herfra kan man vade sydpå og fiske i den store bugt, som man finder umiddelbart syd for Kyndbyværket. Man kan også søge endnu længere sydvest på og fiske ud mod og omkring de småøer, som man finder her. Hele området kan huse havørreder hele året igennem, men særligt i efteråret kan bugten og dens rev og revler være spændende at fiske. Vadeforholdene er fine, og her er masser af vand at dække af.

Du kan finde flere kystpladser i Fjordlandet på fishingzealand.dk. Her finder du også en liste over certificerede fiskeguider, hvoraf flere er eksperter i fiskeri i netop Fjordlandet.

Kilde: Fishing Zealand

arrow Onsved-ægtepar viser haven frem
17. juli 2020 kl. 13:21 Opdateret: kl. 13:21
arrow Stjernekokke skal få Kulhuse til at koge
15. juli 2020 kl. 13:30 Opdateret: kl. 13:30
Har debatten om sexisme taget overhånd?