10. august 2020
Mens de tidligere lokaler gjorde livet surt for kørestolsbrugere, gør blandt andet en kørestolsrampe og brede døre fremad livet lettere for dem i de nye lokaler på Lundevej. Det er én af årsagerne til, at formand for Brugerrådet, Bente Schousboe, har vendt sin skepsis til glæde over flytningen.
Mens de tidligere lokaler gjorde livet surt for kørestolsbrugere, gør blandt andet en kørestolsrampe og brede døre fremad livet lettere for dem i de nye lokaler på Lundevej. Det er én af årsagerne til, at formand for Brugerrådet, Bente Schousboe, har vendt sin skepsis til glæde over flytningen.
Foto: hgg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige skal yde indsats fra ny adresse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige skal yde indsats fra ny adresse

1. september åbner Frivillighuset i nyindrettede lokaler på Lundevej 7

Lokalavisen Frederikssund - 31. juli 2020 kl. 07:46
Af Henrik Gregersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

frederikssund Egentlig skulle Bente Schousboe bare have været 'formandsvikar' et års tid.

Det var i 2011, hvor det efter lang tids indsats var lykkedes den daværende formand for brugerrådene, Erling Løfgren, at formå Frederikssund Kpommune til at samle de frivillige, sociale foreninger under ét tag, til gavn for både de frivillige og brugerne.

Det skete i lokalerne på Østergade.

Og så trak Erling Løfgren sig fra formandsposten, og en ny skulle findes.

"Så sad folk jo og kiggede lidt rundt, og så kom jeg til at række hånden op og sige, at det kunne jeg da godt tage mig af et års tid. Under forudsætning af, at han ville hjælpe mig i gang. Det gjorde han, og det var en meget stor hjælp. Det var helt fantastisk," fortæller Bente Shousboe.

Det ene år er nu blevet til næsten et årti, og meget er sket siden.

"Jeg har fibromyalgi og har perioder, hvor jeg ikke kan så meget. Men jeg fandt ud af, at arbejdet her fik mig mere op på dupperne. Jo mere jeg bruger hjernen, jo nemmere glemmer jeg smerterne," fortæller hun.

Men det er ikke kun for hende, det gamle frivilligsted betød en forandring.

Det betød også, at 11 frivillige, sociale foreninger havde et fælles sted at arbejde ud fra; èt fælles sted, hvor man kunne samle pårørendegrupper, lektiehjælp, nørklere og andre af foreningernes aktiviteter.

I årenes løb er de 11 foreninger blevet til 18. Og Frivilligstedet er omdøbt til Frivillighuset.

Men fra 1. september skal både foreningerne og brugerne vænne sig til, at man i stedet for den centrale placering på Østergade rykker til lidt mindre synlige omgivelser på Lundevej.

"I Østergade er der problemer med, at adgangsforholdene for kørestolsbrugere er dårlige, og at man ikke har særlig gode muligheder for at ændre det, fordi det er en fredet bygning. Derfor holdt vi et dialogmøde, hvorpå Susanne Betina Jørgensen (der er formand for Sundheds- og Socialudvalget, red.) begyndte at kigge efter andre lokaler. Vi var egentlig ikke meget for det, fordi vi mister noget af synligheden. Men da jeg så huset på Lundevej kunne jeg godt se, at den manglende synlighed bliver opvejet af forholdene her. Så må vi bare forsøge at være mere synlige på andre måder," siger Bente Schousboe.

Frivillighuset benyttes i dag af 18 foreninger, som holder møder og mindre arrangementer.

Patientforeninger som for eksempel Kræftens Bekæmpelse, Diabetesforeningen og Hjerteforeningen tilbyder i dag åben rådgivning og holder cafémøder med fordrag for syge og pårørende, mens Røde Kors tilbyder lektiehjælp og har Nørklerne i gang med at strikke til udsatte, og Dansk Flygtningehjælp holder børneklub.

"Men vi er sådan set åbne flere. Det skal være for alle, der lever op til formålene om at stå for frivilligt, socialt arbejde," siger Bente Schousboe.

Åbningen af det nye Frivillighus bliver markeret, når stedet har slået dørene op.

Men hvordan kommer til at afhængige af blandt andet Corona-situationen

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?