26. maj 2020
hgg
Foto: hgg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foreslår ekstra hjælp til lokal turisme-indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreslår ekstra hjælp til lokal turisme-indsats

Med udsigten til et boom i danskere, der holder ferie inden for landets grænser, er det oplagt at give trængte brancher en håndsrækning, mener konservativ udvalgsformand. Byråd behandler forslag onsdag

Lokalavisen Frederikssund - 22. maj 2020 kl. 10:49
Af Henrik Gregersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ledigheden er dundret i vejret siden Corona-pandemien gjorde sit indtog i Danmark.

I alt er 1.068 nu registreret som ledige i Frederikssund Kommune - en stigning på næsten 42 procent siden årsskiftet.

I Egedal Kommune er 909 nu registreret som ledige, hvilket svarer til en stigning på 33 procent siden årsskiftet.

Men i takt med, at Danmark genåbner og hjælpepakker udfases, kan virkeligheden vise sig endnu mere brutal.

I begge kommuner er flere end 1.000 personer nemlig sendt hjem af deres arbejdsgiver uden løn.

Så ud over, at ledigheden nu er steget markant, har mere end dobbelt så mange som det forhøjede ledighedstal altså været sendt hjem, mens virksomhederne har modtaget lønkompensation.

I Egedal Kommune har 1.111 personer - svarende til 7,4 procent af kommunens 15.058 privatansatte borgere - været sendt hjem med lønkompensation.

I Frederikssund Kommune har 1.154 - svarende til 8 procent af de 14.350 privatansatte - været hjemsendt.

Med ordningen fik virksomheder mulighed for at sende medarbejderen hjem med fuld løn med statens hjælp i stedet for at fyre medarbejderen.

Statens bidrag til lønnen er maksimalt 30.000 kr. per måned per medarbejder. Det gælder både funktionærer og ikke-funktionærer.

Vil investere i markedsføring

På sigt er Ole Søbæk (C), formand for Vækstudvalget i Frederikssund Kommune, dog ikke bekymret for, at ledigheden bider sig fast på et højt niveau.

"For den enkelte, der bliver ramt, og for den enkelte virksomhed, er det en meget alvorlig og usikker situation. Men på det overordnede plan er jeg ikke så nervøs. Man skal huske, at stigningen kommer fra et meget lavt niveau, og derfor det komme til at lyde meget voldsomt. Heldigvis har vi et arbejdsmarked i Danmark, der er ekstremt fleksibelt, og hvor der er god mulighed for at skifte branche," siger han til Lokalavisen og fortætter:

"En af forskellene i forhold til finanskrisen er, at mens der er er erhverv, der er under stort pres, er der andre virksomheder, der har brug for arbejdskraft. Så lige nu venter vi spændt på, hvornår beskæftigelsesministeren vil lade jobcentrene udføre deres arbejde, så man kan hjælpe både de ledige og virksomhederne. Det giver ingen mening, at der fortsat er lukket ned for myndighedsbehandling på beskæftigelsesområdet," lyder det fra ham.

I Frederikssund Kommune har byrådet fremrykket anlægsinvesteringer for adskillige millioner kroner. Og onsdag skal byrådet behandle et forslag fra de konservative, Venstre DF og radikale om en håndsrækning på 500.000 kroner til den lokale turismeindsats.

"Byggeriet er jo som sådan ikke i krise lige nu. Fremrykningerne handler om, at der er noget i ordrebøgerne om et halvt år, og at virksomhederne skal kunne planlægge. Samtidig kan vi konstatere, at servicefagene og turisme-erhvervene er hårdt ramt. Og når man ser ind i en sommer, hvor mange skal holde sommerferie i Danmark, så er det oplagt at sætte trykke på markedsføringen til gavn for både servicefag og turisme, så både borgerne fra Frederikssund og andre steder gør brug af vores muligheder her i området i stedet for at tage alle mulige andre steder hen."

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?