30. marts 2020
Frederikssund Kommune har nu aktiveret Sundhedsberedskabsplanen, efter en mand er konstateret smittet med Corona-virus i Roskilde.
Frederikssund Kommune har nu aktiveret Sundhedsberedskabsplanen, efter en mand er konstateret smittet med Corona-virus i Roskilde.
Foto: Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter Corona-virus i Roskilde: Frederikssund aktiverer sundhedsberedskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter Corona-virus i Roskilde: Frederikssund aktiverer sundhedsberedskab
Lokalavisen Frederikssund - 27. februar 2020 kl. 17:16
Af Henrik Gregersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter det første danske tilfælde af Corona-virus nu er konstateret i Roskilde, har Frederikssund Kommune aktiveret sin sundhedsberedskabsplan.

Det oplyser borgmester John Schmidt Andersen (V) til Lokalavisen.

Ifølge ham har man aktiveret niveau 1 af tre i beredskabsplanen; et såkaldt informationsberedskab.

For smitsomme sygdomme indebærer dét niveau skærpet opmærksomhed på hygiejne og hygiejniske procedurer inden for områdernes almindelige rammer. Men udbrud, der omfatter eller truer flere eller særligt svækkede borgere, skal følges opmærksomt.

Udviklingen følges dagligt dagligt, nye udbrud registreres, og smitteopsporing gennemføres om muligt.

Fortsat lav risiko

Det nye smittetilfælde, som er det første i Danmark, ændrer ikke på den aktuelle risikovurdering, som Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen udsendte i tirsdags, hvor vurderingen er lav risiko for, at vi ser udbredt smitte i det danske samfund, og lav risiko for, at vores sundhedsvæsen bliver udfordret.

"Efter udviklingen i Italien over weekenden, havde vi forventet snart at se tilfælde af COVID-19 i Danmark, så vi er ikke overraskede, og vi må forvente at se flere tilfælde i de kommende dage og uger. Men vores strategi er fortsat at inddæmme smittespredning i Danmark. Det gør vi ved hurtigt at diagnosticere COVID-19 og ved at behandle under isolation, samtidig med at vi opsporer og håndterer personer, der har haft tæt kontakt med de smittede, så de kan gå i karantæne", siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, og tilføjer, at vi i Danmark har et velfungerende beredskab og sundhedsvæsen, der handler hurtigt ved mistanke om smitte med ny coronavirus.