28. februar 2020
Direktør i teknisk afdeling Kristian Nabe-Nielsen, mener ikke, der er noget at udsætte på pris eller sagsbehandling. Han kan dog ikke garantere, at andre kan købe på samme vilkår. "Det afhænger af en konkret mæglervurdering og den politiske vilje," konstaterer han
Direktør i teknisk afdeling Kristian Nabe-Nielsen, mener ikke, der er noget at udsætte på pris eller sagsbehandling. Han kan dog ikke garantere, at andre kan købe på samme vilkår. "Det afhænger af en konkret mæglervurdering og den politiske vilje," konstaterer han
Foto: Foto: Frederikssund Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Direktør: Helt efter bogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør: Helt efter bogen

Der er intet at komme efter i sagsbehandlingen, mener Kristian Nabe-Nielsen, direktør i teknisk afdeling i Frederikssund Kommune

Lokalavisen Frederikssund - 22. januar 2020 kl. 05:43
Af Henrik Gregersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både pris og sagsbehandlingen har været i orden i forbindelse med Niels Viuffs køb af et jordstykke ud for sin grund på Fjordtoften.

"Grunden er solgt helt efter bogen," lyder konklusionen fra Kristian Nabe-Nielsen, direktør i teknisk afdeling i Frederikssund Kommune.

"Der er tale om en fejl fra vores jurist. Han har ikke været opmærksom på, at der også lå en vurdering, der sagde 750 kroner pr. kvadratmeter. Så det er hans notat, der ikke er retvisende," siger han til Lokalavisen.

Skats ejendomsvurdering på den grund, Niels Viuff i forvejen ejede på stedet, var i 2018 på 2340 kroner pr. kvadratmeter, og den forkastede mæglervurdering lød på 2.000 til 2.500 kroner pr. kvadratmeter. Altså tre gange så meget, som prisen endte med at være.

"Jo. Det kan godt være, at det ser mærkeligt ud, når man stiller det op på den måde. Men der er nogle forbehold, der skal med i betragtning. Blandt andet SKATS vurderinger, der sjældent svarer til markedsprisen. Og så, at det er et rigtig svært marked at bedømme. Da vi eksempelvis skulle sælge Thorstedlund, regnede vi med at få 21 millioner kroner for stedet, men endte med 41 millioner. Det vigtige for os som kommune er, at vi rammer markedsværdien, og der lægger vi os op af en mæglervurdering," siger Kristian Nabe-Nielsen til Lokalavisen.

arrow Læs også: Formand: Alle kommer til at betale til dige
Ingen forskel

Selv om naboen har ventet i over et år på en forespørgsel om at måtte købe et tilsvarende stykke jord ud for sin grund, og Niels Viuffs køb blev godkendt på tre måneder, mener Kristian Nabe-Nielsen ikke, at behandlingen af Niels Viuffs grundkøb er sket på andre vilkår, end andre bliver mødt med:

"Selvfølgelig skal alle behandles ens. Det mener jeg faktisk også de bliver. Jeg er ikke inde i behandlingen af naboens sag, men der kan jo godt være nogle forhold, der gør, at den er anderledes og derfor bliver behandlet anderledes."

Kristian Nabe-Nielsen afviser også, at man længere nede i systemet har været særligt opmærksomme påat fremme behandlingen af Niels Viuffs sag, at han som direktør allerede efter ni dage bad om status på sagen:
"Som jeg husker det, fik jeg en forespørgsel fra det politiske niveau. Den sendte jeg videre. Det sker 10.000 gange. Men der har ikke været noget forsøg på særligt at fremme hans sag."

arrow S: Stor fejl i dige-sag
31. januar 2020 kl. 15:32 Opdateret: kl. 15:32
arrow Borgmester: Nabo skal kunne købe på samme vilkår
29. januar 2020 kl. 07:41 Opdateret: kl. 14:41