9. april 2020
Stig Holmboe Thorsen frygter, en forsinkelse af byggeriet på Lærkevej vil blive dyr. Foto: Kenn Thomsen
Stig Holmboe Thorsen frygter, en forsinkelse af byggeriet på Lærkevej vil blive dyr. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bygherre: Forsinkelse bliver dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bygherre: Forsinkelse bliver dyr

Entreprenør står klar med mandskab og maskiner til forsinket byggestart

Lokalavisen Frederikssund - 27. marts 2020 kl. 09:50
Af Henrik Gregersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"En ting er sikker: Det bliver ikke gratis. Det bliver tværtimod dyrt, og det kan give problemer, fordi vores entreprenør kan være nødt til at fyre folk, eller de selv kan finde noget andet at lave. Så det giver os en gevaldig udfordring."

arrow Læs også: S-gruppeformand afviser V-kritik: Corona-krise skal ikke misbruges politisk

Sådan er budskabet fra Stig Holmboe Thorsen, direktør i SP Development, der skal opføre en fire-etagers bygning og ikke mindst en omstridt syv-etagers bygning på Lærkevej.

Byggestarten bliver dog forsinket, fordi Tina Tving Stauning (S) og Pelle Andersen-Harild (Enh.) har begæret den endelige godkendelse af lokalplanen behandlet i byrådet.

Og da marts måneds byrådsmøde er blevet aflyst på grund af Covid-19-epidemien, betyder det reelt en forsinkelse på op mod en måned i forhold til dén dag, man havde regnet med at kunne stikke spaden i jorden.

"Vi planlægger jo ud fra de forudsætninger, vi bliver præsenteret for, når vi er i dialog med kommunen. Det er så mundet ud i et lokalplanforslag, hvor der ikke er noget fagligt belæg for at være imod det, og vi har taget udgangspunkt i en køreplan fra forvaltningen i den aftale, der er lavet med en totalentreprenør. Det er alene subjektive synspunkter om højden, der har betydning for, at man vil have sagen i byrådet, og når man nu ved, der er flertal for at godkende lokalplanen, er det meget uheldigt for os, at det sker samtidig med, at man aflyser et byrådsmøde og dermed udskyder byggestarten," siger Stig Holmboe Thorsen til Lokalavisen og fortsætter:

"Totalentrepenøren har nogle udgifter forbundet med det, fordi vi har ageret ud fra kommunens tilbagemeldinger, og nu står klar. De omkostninger vil han selvfølgelig forsøge at få dækket hos os. Så det kommer til at koste for os, men samtidig er der en risiko for, at forsinkelsen kan betyde, at der ikke længere er mandskab på plads, når lokalplanen bliver godkendt."

Ifølge Stig Holmboe, er der over 250 Frederikssund borgere på venteliste for en lejlighed.

Stig Homboe Thorsen frygter nu, at en række af dem trækker sig på grund af uvisheden.