16. juli 2020
Forest fra venstre Rehana, Mette og Patrik. Højagergaards personale som er tilknyttet genbrugsbutikken er bagerst fra venstre: Henrik, Lone, Rikke og Mie. Foto: BM
Forest fra venstre Rehana, Mette og Patrik. Højagergaards personale som er tilknyttet genbrugsbutikken er bagerst fra venstre: Henrik, Lone, Rikke og Mie. Foto: BM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: AKU-center åbner genbrugsbutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AKU-center åbner genbrugsbutik

På AKU-center Højagergaard vil 13 brugere og fire ansatte fremover få travlt med at hente, sortere og sælge ting til hjemmet. De åbner nemlig genbrugsbutik

Lokalavisen Frederikssund - 27. maj 2020 kl. 15:06
Af Birgitte Masson
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et helt nyt koncept ser snart dagens lys på AKU-center Højagergaard i Slangerup. I det tidligere gocart værksted har man nemlig omdannet det 180 kvadratmeter store lokale til en genbrugsbutik.

Højagergaard har i flere år drevet gårdbutik, og derfor var der ikke langt til ideen om, at føje en genbrugsbutik til aktiviteterne. Det fortæller Lone Kristoffersen fra AKU-center Ejegodd.

"I Holbæk Kommune har de noget lignende, som fungerer rigtig godt. Det var der, jeg fik inspirationen og tænkte, at det måske også var noget for os. Så vi snakkede om det, hvorefter jeg lavede et oplæg til ledelsen om tankerne med genbrugsbutikken. De syntes heldigvis også, det var en god ide."

Delte flyers ud

Sideløbende med istandsættelsen af lokalet har man været rundt i Slangerup med flyers, som beskrev konceptet.

Her efterlyste man ting og møbler, som for nogle måske var affald men for Højagergaards genbrugsbutik kunne være guld.

"Vi skrev, at hvis folk gerne ville af med deres ubrugte ting og sager, så ville vi komme og hente det," fortæller værkstedsassistent Henrik Sørensen og tilføjer:

"Hver tirsdag kører vi rundt og henter ting og møbler, som folk har doneret til os."

Og det har givet pote. For da Lokalavisen kigger forbi, bugner det med ting til hjemmet, lige fra borde, stole, sofaer, porcelæn, glas, potter, pander, lamper, billeder, legetøj og smykker. Alt er på plads til, at butikken kan slå dørene op.

Det skal bare løbe rundt

Meningen er, at genbrugsbutikken skal kunne løbe rundt. Og skulle der blive penge i overskud, har man en plan for, hvad de skal brugs til.

"Hvis der er et overskud, skal pengene gå til forbedring og altså indgå i driften," siger Henrik Sørensen.

Sammen med de 13 brugere og tre kolleger fra personalegruppe afventer han grønt lys fra myndighederne til at kunne åbne genbrugsbutikken.

Når det sker, vil der være åbent tirsdag og torsdag fra klokken 9.30 - 14, fredag til klokken 12. På sigt overvejer man også at holde åbent om lørdagen.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?