25. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hund forsøgt forgiftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hund forsøgt forgiftet

Ukendt person forsøgte at forgifte ægteparret Bodis hund

Opdateret 04. juni 2020 kl. 13:39
Lokalavisen Frederikssund - 19. maj 2017 kl. 00:00
Af Af Birgitte Masson

En blanding af chok, afsky, vrede og frygt har bredt sig blandt beboerne i Vellerup Sommerby. Det sker, efter en ukendt person har smidt gift kamufleret i udhulede pølsebrød ind i haven til ægteparret Torben og Ingelise Bodis schæfterhund - Zippo.

"Vi havde været i Hillerød for at handle. Og da vi kommer hjem, er det første jeg gør, at låse terrassedøren op, så hunden kan komme ud i haven," fortæller Ingelise.

Hun opdager imidlertid hurtigt, at der ligger noget lyst i græsset, som skaderne er i fuld gang med at hakke i.

"Da jeg kommer nærmere, ser jeg, at det er et udhulet pølsebrød, som er fyldt med et eller andet."

Ingelise går derfor ind efter et par engangshandsker, og da hun samler brødet op fra jorden, ser hun, at det der et-eller-andet ikke bare er et brød med en frisk pølse i, der er også smurt leverpostej iblandet en masse blå-lilla korn, som hun straks vurderer ligner rottegift.

"Den er jo helt gal. Jeg er i chok, og tusind tanker farer gennem mit hoved. Da jeg kigger grundigere efter i haven, ser jeg yderligere to lignende brød ligge i græsset."

Ingelise og hendes mand Torben ringer med det samme til deres vante dyrlæge Anna Cramer fra Aahusets Mobilklinik. Og i følge Torben og Ingelise er dyrlægen heller ikke i tvivl; En person har fyldt gift i pølsebrødene.

"I følge dyrlægen vil Zippo nok ikke kunne dø af at spise den mængde, fordi han er så stor. Men han ville blive syg af det. Til gengæld ville en lille hund eller naboens katte ikke kunne overleve, hvis de spiste pølsebrødene," fortæller Torben.

Ægteparret Bodi er skrækslagne ved tanken om, hvis deres barnebarn, eller venners små børn havde fundet brødet.

"Et to-årigt barn kunne godt finde på at putte det i munden," siger Ingerlise alvorligt.

I Vellerup Sommerby er beboerne rystede over episoden. Politiet har Torben været i kontakt med. Men i følge ham kan de ikke stille ret meget op, for det er af gode grunde svært at finde beviser for, hvem gerningsmanden er. Derfor skrider Torben og Ingelise nu til andre foranstaltninger, så det ikke sker igen.

Vi har et velfungerende Naboværn herude, hvor vi skiftes til at patruljere. Derved er vi opmærksomme og synlige," siger Torben.

Det stopper dog ikke her, for Torben vil ikke løbe nogen risiko, når det gælder familiens højtelskede hund.

"Dette må ikke ske igen, så nu sætter jeg videoovervågning op i haven, som jeg kan se fra en app på mobilen."

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?