4. august 2020
Ole Sohn vil fortælle ud fra sin bog: "Jeg kommer snart hjem".
Ole Sohn vil fortælle ud fra sin bog: "Jeg kommer snart hjem".
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere minister holder foredrag i Veksø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere minister holder foredrag i Veksø

Ole Sohn vil fortælle ud fra sin bog: ”Jeg kommer snart hjem”

Lokalavisen Egedal - 14. januar 2020 kl. 13:57
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag den 28. januar kl. 19.30 vil Stenløse Historiske Forening invitere til foredrag med Ole Sohn, tidligere erhvervs- og vækstminister.

Ole Sohn vil fortælle ud fra sin bog: ”Jeg kommer snart hjem”, - en meget gribende beretning om en dansk udvandrerfamilies dramatiske tilværelse, baseret på historiske dokumenter fra danske og russiske arkiver.

Familien emigrerede til Sibirien i 1910 i håb om at kunne starte et nyt og bedre liv, men må dybt forarmet vende hjem til Danmark igen, - uden at have råd til at købe en billet til deres 15-årige søn, som så må leve videre i Sibirien ved at tjene på gårdene. Familien mister kontakten til ham.

Hårde forhold

Sønnen ender med at klare sig, blive russisk gift, stige i graderne i det russiske samfund og møde Khrusjtjov, Lenin og Trotskij. Gennem sønnen får man levende indblik i tidernes svære og hårde forhold.

Foredraget afholdes på Veksø Kro, Veksø Bygade 19. Alle er velkomne, og der kan parkeres foran kroen og i området, men det henstilles, at der ikke foretages parkering på den private parkeringsplads til venstre for kroen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?