6. juli 2020
Kim Dietrichsen er tilbage i det lokale svømme-samarbejde, hvor han vil løfte klubbens atleter helt op i den internationale elite. Arkivfoto
Kim Dietrichsen er tilbage i det lokale svømme-samarbejde, hvor han vil løfte klubbens atleter helt op i den internationale elite. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store forventninger: A6-svømning henter gammel kending tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store forventninger: A6-svømning henter gammel kending tilbage

Kim Dietrichsen, der har arbejdet med topsvømmere som Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen, skal igen træne den lokale svømme-fusion A6

Lokalavisen Egedal - 04. juni 2020 kl. 07:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det lokale tværgående svømme-samarbejde A6 oplyser, at Kim Dietrichsen har takket ja til stillingen som cheftræner.

Kim har været med til at starte A6 i tidernes morgen, og han har de sidste otte år fungeret som træner i A6 på tværs af forskellige hold, hvor han har været en mentor for klubbens trænere. Han har det sidste år fungeret som konstitueret cheftræner, mens Jon Langberg var udlånt til det nationale træningscenter (NTC).

"Vi har i A6 valgt Kim, da han har erfaringen og tidligere har arbejdet på øverste hylde med nogle af de bedste danske svømmere. Han har 23 års erfaring som svømmetræner, og han har stået bag svømmere som Rikke Møller Pedersen, da hun fik sit internationale gennembrud som VM-finalist tilbage i 2009. Derudover har han været sportschef for Jeanette Ottesen, da hun blev verdensmester. Han har desuden været med til at opbygge og designe et af Danmarks stærkeste talentmiljøer i KVIK og var med til at starte A6 for 20 år siden i samme position som nu, nemlig cheftræner," lyder det fra A6.

Kim Dietrichsen har de sidste otte år som primært arbejdet som sportspsykologisk konsulent og har i den tid stået bag bl.a. unge talenter og professionelle i en lang række sportsgrene og udviklingsforløb for trænere.

Stor glæde

"Jeg er rigtig glad for at Kim har sagt ja til cheftrænerposten. Det er glædeligt, at Kim igen kommer i spidsen for det projekt han selv var en central del af at starte for snart 20 år siden. Kim er en inspirerende figur, der med hans kombination af høje faglige niveau og kærlighed til sporten er en fornøjelse at svømme under og arbejde sammen med. Jeg er så heldig at have prøvet begge dele, og jeg tilskriver meget af grunden til, at jeg endte med at gå trænervejen til den nysgerrighed omkring sporten, som Kim smittede med. Jeg er helt tryg ved at overlade tøjlerne til Kim," siger Jon Langberg, kommende NTC-træner og tidligere cheftræner i A6.

Selv glæder Kim Dietrichsen sig til at vende tilbage til A6 og fordybe sig i svømning.

"Mit mål er at holde fast i det tætte samarbejde vi har trænerne i mellem. Det mener jeg er en hjørnesten i succesen i A6 og sikrer, at vi også i fremtiden kan være med til at løfte vores atleter helt op i den internationale elite, hvis deres vilje og talent er til det. Jeg ved, at vi har både rammerne, erfaringen og de menneskelige værdier på plads til at vi skal blive en succes. Jeg kan ikke vente til at komme igang igen, når de åbner vores svømmehaller igen," siger Kim Dietrichsen i en pressemeddelelse.

Han tiltræder officielt stillingen den 1. august, men vil allerede nu begynde arbejdet med at implementere den nye A6-struktur.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?