5. juni 2020
Glæden var stor, da Peter Darum, salgschef på Lokalavisen Egedal og Helen Kuhre, filialdirektør hos Danske Bank Egedal, kunne overrække diplom og blomster til Stenløse Boghandel. Fotos: KT
gallery icon

Se billedserie

Glæden var stor, da Peter Darum, salgschef på Lokalavisen Egedal og Helen Kuhre, filialdirektør hos Danske Bank Egedal, kunne overrække diplom og blomster til Stenløse Boghandel. Fotos: KT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor dag i Stenløse Boghandel: Rund fødselsdag og prisen som "Månedens Butik"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor dag i Stenløse Boghandel: Rund fødselsdag og prisen som "Månedens Butik"

Ejeren af Stenløse Boghandel, Birgitte Pedersen, fik mandag formiddag en glædelig og uventet fødselsdagsgave

Lokalavisen Egedal - 18. maj 2020 kl. 14:48
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Hun blev rigtig glad. Det var også en fantastisk nyhed at viderebringe."

Anna Olsson, medarbejder i Stenløse Boghandel i Egedal Centret, var tydeligvis både rørt og bevæget, da hun mandag formiddag ringede til butikkens ejer Birgitte Pedersen, som i anledning af sin 50 års fødselsdag havde givet sig selv en velfortjent fridag.

Anna Olsson kunne fortælle sin chef, at butikken netop var blevet kåret til "Månedens Butik" af Lokalavisen Egedal og Danske Bank Egedal.

Prisen for marts måned, der grundet corona-nedlukningen har været udskudt, blev traditionen tro belønnet med blomster, diplom og rosende ord fra Helen Kuhre, filialdirektør hos Danske Bank Egedal.

"I har ligget lunt i svinget til at modtage prisen i både januar og februar, og da vi kom til marts, så var det meget svært at komme uden om jer, så her er vi med prisen og et fortjent tillykke. Kunderne var helt klare i spyttet, da vi bad dem nominere månedens butik ud fra, hvilken butik de nødigst ville undvære. Valget faldt på jer," sagde Helen Kuhre i sin tale, inden hun nævnte nogle af de mange nomeringer, som den lokale butik har fået på Lokalavisens Facebookside.

Væk fra internettet

"Jeg elsker at komme i butikken. De trækker mig væk fra internettet og ned i centeret. De er altid så hjælpsomme og rare at snakke med," lød det fra Helen Kuhre.

Anna Olsson og sin kollega havde svært ved at få armene ned i begejstring.

"Vi er så glade for denne pris. Det har stor betydning, for den fortæller os, at folk kan lide at komme herned. At vi er i folks bevidsthed, det er helt fantastisk," sagde Anna Olsson.

Hun lagde ikke skjul på, at prisen også er en skøn opmuntring i en hård corona-tid.

"Det har været hårdt, og vi har da også mærket krisen, men vi har også været heldige og dygtige til at holde forretningen kørende. Vi har i corona-perioden solgt flere materialer til det kreative hjemmearbejde, og så har vi solgt godt med bøger til undervisning. Vi har også været heldige med at råde over en stor butik, hvor pladsen har været til kundebesøg. Før lukkede vi fem kunder ind af gangen, og nu har vi sat tallet op til ti. Vi har også konstateret, at folk er kommet fra Herlev, Hillerød, Skovlunde og Jægerspris," sagde Anna Olsson.

Stenløse Boghandel, der så dagens lys i 1984, har siden 2009 været ejet af Birgitte og Henrik Pedersen.

Madonna-plakater

"Det er faktisk en lidt sjov historie, for som teenager kunne Birgitte ikke få hvide tegnestiftere til sine Madonna-plakater. Derfor spurgte hun sin mor og far, om de ikke skulle åbne en boghandel. Det gjorde de så i 1984, og siden har den været tilknyttet familien," sagde Anna Olsson.

Med kåringen er Stenløse Boghandel med i dysten om at blive "Årets Butik" - en pris, der udløser 10.000 kroner.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?