24. februar 2020
Stenløse Å skal omlægges og rørlægges. Selve anlægsarbejdet i det omfattende projekt er sat til at tage to år, så i 2024 kan det stå klar til indvielse.
Stenløse Å skal omlægges og rørlægges. Selve anlægsarbejdet i det omfattende projekt er sat til at tage to år, så i 2024 kan det stå klar til indvielse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stenløse Å: Her er projektet og tidsplanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stenløse Å: Her er projektet og tidsplanen

Allerede til marts skal byrådet i Egedal Kommune behandle og beslutte VVM-rapporten og et udkast til afgørelsen for Stenløse Å-projektet

Lokalavisen Egedal - 21. januar 2020 kl. 08:00
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalavisen Egedal sætter i denne uge fokus på klima-projektet, der skal omlægge og rørlægge Stenløse Å.

For de læsere, som ikke er inde i den konkrete sag, præsenterer vi her projektet samt en tidsplan for Stenløse Å-omlægningen.

Tidsplanen:

Til marts skal byrådet i Egedal Kommune behandle og beslutte VVM-rapporten og et udkast til afgørelsen. Derefter er der borgermøde torsdag 23. april.

Fra marts kommer udkast til afgørelse i otte ugers høring. Til september skal VVM-tilladelsen til omlægningen af Stenløse Å til endelig politisk behandling i byrådet i Egedal.

Projektet kræver en række kommunale og statslige tilladelser. Hvis der gives grønt lys til tilladelserne, så kan anlægsarbejdet med omlægningen og rørlægningen gå i gang i 2022. Anlægsarbejdet er sat til at tage to år, så i 2024 kan projektet indvies.

arrow Læs også: Borgergruppe kæmper for at bevare Stenløse Å: "Vores forslag er langt bedre end en rørlægning"

Projektet:

Der etableres et nyt vandløb "Ny Stenløse Å", som får et forløb fra Stenløse Å mod øst til Spangebæk. Her følger det Spangebæk mod syd til Søsumvej.

Herfra får det et nyt forløb mod syd til krydsningen af Frederikssundsvejen. Herfra følger det forløbet af Hellemosevandløbet til Værebro Å.

Det er planlagt, at der i Ådalen omkring Stenløse Å nord for Stenløse By etableres en regnvandssø, som kan modtage og forsinke vand fra den nye bydel, Egedal By. Vandet fra regnvandssøen ledes mod nord til starten af "Ny Stenløse Å".

Ved at flytte vandløbet uden om Stenløse By vil vandløbet ikke længere være biologisk påvirket af den bymæssige tilledning.

I forhold til Værebro Å etableres en regnvandssø syd for Stenløse By, der vil håndtere regnvandet fra Stenløse By, så de miljøfremmede stoffer tilbageholdes og udstrømningen til Værebro Å bremses.

arrow Læserbrev: Bo Vesth svarer Stenløse-borger
20. januar 2020 kl. 08:59 Opdateret: kl. 08:59