23. april 2021
På skolevejen Dam Holme, som nu strækker sig helt op til Egedal Rådhus, er kommunen klar til at finde en trafiksikker løsning, så børnene trygt kan komme over vejen til Stenløse Privatskole.
På skolevejen Dam Holme, som nu strækker sig helt op til Egedal Rådhus, er kommunen klar til at finde en trafiksikker løsning, så børnene trygt kan komme over vejen til Stenløse Privatskole.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Penge er sat af i budgettet: Farlig skolevej skal gøres sikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Penge er sat af i budgettet: Farlig skolevej skal gøres sikker

Årets Egedal-budget giver mulighed for en forbedring af de trafikale forhold på Dam Holme og Dam Agre i Stenløse

Lokalavisen Egedal - 29. september 2020 kl. 07:06
Af Kenneth Tanzer

"Jeg er slet ikke tryg ved at sende min dreng alene over de her veje. Forholdene er ganske enkelt for farlige."

Sådan sagde Per Hansen, beboer på Dam Enge i Stenløse, til Lokalavisen Egedal tidligere på måneden.

Han er én blandt flere forældre til børn på Stenløse Privatskole, som vil have løst hastigheds-problemet på Dam Holme og Dam Enge, hvor Nordsjællands Politi ved flere lejligheder har foretaget hastighedskontrol og taget bilister for at køre langt over de tilladte 50 km/t.

arrow Læs også: Store natur-planer: Penge sat af til naturcenter, læringsrum og en forhindringsbane
Løsningen er klar

Og nu tyder alt på, at hjælpen er på vej til forældrene og de mange børn, der skal krydse de to veje for at komme over til privatskolen.

Egedal Kommune har nemlig fundet plads i budgettet til at sikre en adgangsvej til den eksisterende tunnel under Dam Holme. I dag stopper stien under Dam Holme-tunnelen noget pludseligt, men ved at forlænge stien kan der laves en op- og nedkørsel, så børnene slipper for at krydse vejen.

"Hvis vi skal lave en løsning, der adskiller de bløde og hårde trafikanter, så er det her bedre og mere sikkert end et fodgængerfelt," sagde Venstres byrådsmedlem Bo Vesth tidligere på måneden.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?