13. juni 2021
Eleverne på Toftehøjskolen i Ølstykke blev placeret med god afstand under afskeds-arrangementet. Fotos: Toftehøjskolen
gallery icon

Se billedserie

Eleverne på Toftehøjskolen i Ølstykke blev placeret med god afstand under afskeds-arrangementet. Fotos: Toftehøjskolen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Om lidt bliver her stille: Rørende farvel til Toftehøjskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om lidt bliver her stille: Rørende farvel til Toftehøjskolen

Elever, lærere og forældre tog fredag formiddag en bevægende afsked med Toftehøjskolen i Ølstykke, der lukker efter 52 år

Lokalavisen Egedal - 29. juni 2020 kl. 13:15
Af Kenneth Tanzer

Fredag var ikke bare sidste skoledag på Toftehøjskolen i Ølstykke. Det var også den allersidste dag, inden skolen lukker og slukker for at slå sig sammen med Hampelandskolen, der nu kommer til at gå under navnet Søhøjskolen.

Og det blev en vedmodig afsked med den 52 år gamle Ølstykke-skole. Eleverne sang tre sange med en særlig tekst til den aktuelle situation, og så blev flaget taget ned, ligesom skolens daglige pædagogisk leder Kai Snekloth Kongsgaard "låste skolen" med en stor nøgle, som dog også skulle markere nøglen til fremtiden på den nye Søhøjskolen.

Under afskeds-arrangementet gik Kai Snekloth Kongsgaard på talerstolen, hvor han både berørte fortiden og fremtiden.

"I har været de allersidste elever nogensinde på Toftehøjskolen. Det er noget helt særligt, at I har været her som de sidste. Det kommer i den lokale historiebog. De allerførste elever gik i skole her på Toftehøjskolen i efteråret 1967. Det er meget lang tid siden. Hvis I er skrappe til matematik, så kan I godt regne ud, at der har været elever her på Toftehøjskolen i lidt over 52 år. Lad os sige, at der hvert år er begyndt ca. 45 børn i børnehaveklasse. I hvert eneste år igennem 52 år. Så har der været cirka 2.340 elever, der har gået på Toftehøjskolen. Og de allerfleste af dem, har været elever her i 10 år. Jeg ved, at I har været rigtig glade for at være elever her på skolen. I har haft nogle rigtig gode lærere, der har lavet god undervisning for jer. Hvis væggene her på Toftehøjskolen kunne fortælle historier, så ville de fortælle rigtig mange historier om alle jeres oplevelser i de år, I har været elever her på skolen. Og om alle de andre elever før jer på skolen gennem 52 år," lød det fra Kai Snekloth Kongsgaard, inden han kom ind på fremtiden på Søhøjskolen.

Flytter sammen

"I har også gjort jer klar til at møde på Søhøjskolen efter sommerferien. I har mødt jeres nye kammerater flere gange. I har besøgt hinanden. Og jeg ved, at I glæder jer til at begynde efter sommerferien på Søhøjskolen, for der venter nye kammerater, nye gode lærere og pædagoger foruden de gode lærere og pædagoger, der følger med jer her fra Toftehøjskolen. I dag kan I tænke på det lidt som om, det er jeres familie, der har fået et nyt hus eller en ny lejlighed. Det vigtigste er, at man flytter sammen med sin familie. Sådan er det også her. I flytter sammen med jeres kammerater, de fleste af jeres lærere, og jeg flytter også med. Vi skal bare være i nogle andre bygninger. Og så får vi endda en masse nye søde elever og lærere at være sammen med," lød det fra skolens daglige leder.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM