5. juni 2020
Corona-situationen ser igen ud til at være under kontrol på Egedals plejecentre. Foto: Adobe/Stock
Corona-situationen ser igen ud til at være under kontrol på Egedals plejecentre. Foto: Adobe/Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt fald i antal corona-smittede på Egedals plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt fald i antal corona-smittede på Egedals plejecentre

Nu er blot fem beboere smittede med corona på Egedals plejecentre. Til gengæld meldes 217 Egedal-borgere smittede

Lokalavisen Egedal - 19. maj 2020 kl. 15:35
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Coronavirussen har haft godt fat i beboerne på Egedals plejecentre, men på det seneste er flere og flere erklæret raske igen.

Nu oplyser Egedal Kommune til Lokalavisen Egedal, at det øjeblikkelige smittetal på samtlige lokale plejecentre er nede på fem beboere - et markant fald i forhold til slutningen af apri og starten af maj, hvor der var henholdsvis 27 og 15 smittede beboere.

"Vi er rimelig fortrøstningsfulde, og tallene ser fine ud. Vi har pt. fem smittede beboere, og så afventer vi svar på testresultater for yderligere seks personer. Smittetallet har de seneste dage ligget på fire-fem, så vi får heldigvis ikke mange nye smittede beboere. Der er 38 raskmeldte, én indlagt, og vi har i alt fået 244 negative svar på de gennemførte tests," lyder det fra Marianne Roed Jakobsen, kommunikationschef i Egedal Kommune.

Mens smittetallet er på vej ned på kommunens plejecentre, så ligger det stadig i den høje ende blandt alle kommunens indbyggere.

"Regionen oplyser, at der er testet i alt 3.449 personer, og af disse var 217 positive. Det placerer stadig kommunen på en 6. plads blandt alle landets kommuner, men vi er den kommune, som har fået testet 13. flest set i forhold til antal indbyggere," lyder det fra Marianne Roed Jakobsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?