5. juni 2020
På tre workshops vil borgere og foreninger blive præsenteret for en analyse af, hvordan haller, spejderhytter, kulturhuse og sportsbaner bruges i dag
På tre workshops vil borgere og foreninger blive præsenteret for en analyse af, hvordan haller, spejderhytter, kulturhuse og sportsbaner bruges i dag
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny analyse af Egedals faciliteter: Nu bliver foreninger taget med på råd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny analyse af Egedals faciliteter: Nu bliver foreninger taget med på råd

Foreninger i Egedal Kommune deles i dag om 30 idrætsfaciliteter, 9 spejderhytter og 8 kulturhuse. Nu inviteres de til workshops med fokus på fælles udvikling og udnyttelse af kultur og fritidsfaciliteter

Lokalavisen Egedal - 19. maj 2020 kl. 08:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvordan bruger man de mange kvadratmeter kommunen har i dag, og hvordan kan man sammen sikre, at de udvikles og anvendes endnu mere.

Det er fokus for Egedal Kommunes aktuelle analyse af kommunens faciliteter.

På tre workshops vil borgere og foreninger blive præsenteret for en analyse af, hvordan haller, spejderhytter, kulturhuse og sportsbaner bruges i dag - og sammen skal man finde ud af, hvordan man kan gøre det endnu bedre. Analyse og workshops skal munde ud i en ny udviklingsplan.

Foreninger i Egedal Kommune deles i dag om 30 idrætsfaciliteter, 9 spejderhytter og 8 kulturhuse.

"Vi skal kigge på, hvordan vi sammen bruger vores faciliteter. Er der ydretimer, der kan bruges bedre? Er der kvadratmetre, der kan udvikles, så de passer til fleres behov? Derudover skal vi også kigge i krystalkuglen. For der er nye tendenser i vores måde at være aktive på. Og det skal vi have med i vores udviklingsplan, så vi får de anlæg, som kommunens børn, unge, voksne og ældre har brug for i en god og aktiv hverdag," siger Charlotte Haagendrup, der er formand for Kultur- og Erhvervsudvalget, og som nu inviterer til workshops.

Det er en del af Egedal Kommunes vision, at så mange borgere som muligt kan have en aktiv hverdag med fællesskab og bevægelse. Faciliteter, der inspirerer til motion og bevægelse, er godt for den enkelte borger, for foreningslivet, og så er det også med til at fastholde Egedal Kommunes høje placering i forhold til borgernes sundhed (senest blev Egedal Kommune placeret i top 10 blandt landets 98 kommuner, red).

Samles i en plan

Egedal Kommune oplyser i pressemeddelelsen, at det er vigtigt, at så bredt et udsnit af kommunens foreninger og kultur- og idrætsudøvere som muligt er repræsenteret. Derfor inviteres alle foreninger (pr. mail) til at sende én repræsentant, der kan deltage i alle tre workshops.

Der er også plads til interesserede borgere, der på samme vis skal tilmelde sig alle tre workshops. I løbet af de tre workshops, der afholdes i juni, august og oktober, er der plads til videndeling samt til at drøfte forskellige scenarier og nye ideer. Det hele samles sammen i en udviklingsplan, der efterfølgende sendes til politisk behandling.

Workshop afholdes online eller som fysiske møder afhængig af retningslinjerne for forsamlinger på det pågældende tidpunkt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?